«#ThanksFriends»: У Києві пройшла акція подяки країнам ЄС та НАТО за військову підтримку (фото, відео)

 

Демократична Сокира

Наш президент — бовдур. І те, як він поводиться з союзниками, які дають нам зброю, — це ганьба та сором.

Але президент це не держава. Держава — це півтисячі громадян, які сьогодні прийшли на Майдан сім’ями, щоб подякувати союзникам за зброю. Зброю, якою наші солдати будуть захищати Україну. У тому числі — сім’ї цих людей.

Коли нас озброюють громадяни інших країн, сказати «дякую» — це найменше, що ми можемо зробити. І ми дякуємо. Бо мешканці Великої Британії, США, Польщі, Естонії, Литви, Латвії, Канади, Чехії, Іспанії, Данії, Нідерландів та Туреччини мають знати: нам потрібна саме зброя. Тому що у нас є руки, щоб тримати цю зброю, тому що у нас є бажання тримати цю зброю, і у нас є воля знищувати цією зброєю будь-кого, хто прийде на нашу землю без запрошення. І ми дуже вдячні, що цю зброю нам дають.

Сьогодні було дуже багато людей з малими дітьми. Які посміхались, загорталися в національні прапори держав-союзників і старалися сказати «dziękujemy» польською чи «gracias» іспанською.

До нас підходили іноземці — громадяни тих країн, чиї прапори були поряд з українським на плакатах. Між нами був мовний бар’єр, але банально завчене слово «дякую» чеською, естонською чи турецькою нищило будь-які стіни. І усмішки на обличчях іноземців показували: їм до біса приємно.

Наша акція привернула увагу іноземних журналістів. І вже сьогодні ввечері або завтра зранку якийсь великий телеканал Польщі чи Литви покаже цих усміхнених киян, які дякують громадянам далеких країн за допомогу. Або якийсь сайт, який читає половина планети, розкаже про щирих українців, які дякують за Стінгери та Байрактари.
Такі штуки нас дуже мотивують і показують, що ми в цьому світі не одні.

Дякуємо за те, що подякували.

Усю акцію від А до Я оплатили українські громадяни своїми донатами. Профінансувати більше правильних справ можна тут.

Фото © Facebook Демократична Сокира

Більше фото з акціі тут.

Автор