У Краматорську відкрили меморіал убитому бойовиками «днр» 16-річному Степану Чубенку (фото)

Пам’ятник Народному Герою України Степану Чубенку встановлено біля футбольного поля у міському парку Краматорська 10 грудня. Про це повідомив міський голова Олександр Гончаренко на своїй сторінці у Фейсбуці:

“Сьогодні у Саду Бернацького, поблизу футбольного поля, встановлено пам’ятник Народному Герою України Степану Чубенку.

Вшанування тих, хто віддав своє життя за Україну, – важлива подія для нашого міста, ми завжди будемо пам’ятати всіх полеглих героїв.

Я глибоко співчуваю рідним і близьким. Складно уявити, через що ви пройшли. Так не мало бути. Ми не повинні були зібратися на відкритті пам’ятника 16-річному хлопцю, який загинув на українській землі через жовто-блакитну стрічку.

Ми повинні були зустрітися на захопливому футбольному матчі із вправним і талановитим воротарем – Степаном. А він повинен був жити: грати у футбол, навчатися, кохати…. Але шляхи господні несповідимі.

Впевнений, що цей пам’ятник стане місцем, яке відвідає багато людей, і всі вони дізнаються про цього назавжди молодого хлопця з Краматорська. Бо поки жива пам’ять про людину – жива і вона”. 

 

На Донеччині за ініціативи депутатів від «Європейської Солідарності» відкрили пам`ятник народному Герою України Степанові Чубенку

10 грудня у Краматорську у Саду Бернацького, біля входу до футбольного поля відкрили пам’ятник воротареві юнацької команди ФК «Краматорськ» Степанові Чубенку, закатованому і розстріляному бойовиками в окупованому Донецьку.

Доля юнака – це життєвий приклад людської сміливості, незламності духу, справжнього патріотизму, вірності, твердої громадянської позиції і щирої любові до України.

23 липня 2014 року на залізничному вокзалі окупованого Донецька, через проїжджав Степан Чубенко з Києва до рідного міста, бойовики затримали молодого активіста. Ймовірно вони знайшли у його рюкзаку стрічку з українською символікою. Бойовики жорстоко катували хлопця, а потім розстріляли.

Встановлений за ініціативи депутатів партії «Європейська Солідарність» пам’ятник Степанові Чубенку має стати гарним нагадуванням і нинішнім юнакам і прийдешнім поколінням про вірність Україні та незламність духу їхнього однолітка.

Відтепер юні футболісти, які тренуватимуться та гратимуть на стадіоні, щоденно бачитимуть Степана Чубенка простим життєрадісним хлопцем, що захоплювався спортом так само, як і вони.

Як говорив Степан Чубенко: «Футбол для мене – більше, ніж життя. І більше, ніж життя, – це Україна. Зробіть все так, щоб не пішли у забуття всі ті, хто за неї загинув. А я звичайний українець, який мріє про одне, щоб на прапорі воліло завжди жовте й голубе».

Джерело

Автор