Зради і перемоги тижня. 26 листопада – 9 грудня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔼🔽Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 26 листопада – 9 грудня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Рівень тіньової економіки у січні-червні 2021 року склав 31% від обсягу офіційного валового внутрішнього продукту (ВВП) України. Це на 1 в.п. більше за показник 2020 року (30%).

❌Біля Немирова Вінницької області сталася хімічна аварії на території місцевого підприємства ПрАТ “Райагрохім”. Стався викид аміаку. Також на трасі поблизу м. Вінниця сталося перекидання автоцистерни, яка перевозила 19 тонн скрапленого аміаку.

❌В Івано-Франківській області стався вибух на Бурштинській ТЕС. П’ятеро людей госпіталізовані. Прес-служба станції заявила що стався викид пару. Пізніше одна особа померла.

❌Охорона президента Зеленського після прес-марафону застосувала силу до журналістів. Постраждала журналістка каналу «Прямий».

❌ЗМІ: імпорт електрики з Білорусі в Україну здійснюється не безпосередньо, а через арабську фірму Vector Energy Innovation, яка близька до Давида Арахамії та заробляє на цьому 40 доларів на кожному мегаваті.

❌Переговори щодо накопичення російської армії на українському кордоні пройшли між президентом США Джозефом Байденом і президентом Росії Владіміром Путіним. З президентом України президент США до переговорів не розмовляв і після переговорів поговорив з ним лише через 2 доби. Принцип «жодного слова про Україну без України» більше не працює.

❌Споживчі ціни в Україні в листопаді 2021 року порівняно з жовтнем зросли на 0,8%. З початку 2021 року зростання цін склало 9,4%. Також Нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії в жовтні 2021 року склали 16,4 млрд грн. Це на 49,0% більше, ніж у жовтні минулого року (11 млрд грн).

👍ПЕРЕМОГА

✅У Києві відбувся прес-марафон президента Зеленського за участі 30 представників ЗМІ. Президент повідомив про підготовку державного перевороту за участі олігарха Ахметова та посварився з журналістом Бутусовим, який звинуватив президента у брехні.

✅Верховна рада прийняла закон о військових капеланах. Документ надає священнослужителям соціальний захист і визначає коло обов’язків.

✅Кабінет міністрів України ще на рік продовжив максимальне мито на імпорт товарів з Російської Федерації. Воно діятиме до кінця 2022 року.

✅Учасника незаконних збройних формувань так званої “ДНР”, диверсанта “Оплоту” засуджено до 11 років та 10 місяців ув’язнення. Бойовик намагався підірвати електропідстанцію у районі проведення операції Об’єднаних сил.

✅Верховний касаційний суд Риму остаточно виправдав українського нацгвардійця Віталія Марківа. Також були зняті всі претензії до України.

✅Служба безпеки України запобігла вчиненню терористичного акту в одному з коледжів у Черкаській області. Викрито двох студентів, які погрожували здійснити масовий розстріл одногрупників.

✅В Україні пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу понад 90% працівників освіти. Таким чином, повний курс щеплення отримали близько 590 тисяч педагогів країни.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор