Зради і перемоги тижня. 14 – 20 липня 2017 року.

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 14 – 20 липня 2017 рр.

ЗРАДА

У Києві здорожчав проїзд у громадському транспорті.

На Авдіївському напрямку в момент поранення депутата Євгена Дейдея не зафіксовано жодних обстрілів ані в районі “промзони”, ані тим більше в житлових кварталах.

У Луганській області гірники шахти імені Капустіна «Лисичанськвугілля» оголосили страйк і вимагали виплати заробітних плат, які заборговані з 2015 року.

За перше півріччя 2017 року обсяг незаконних рубок в Україні склав 14,4 тис. куб. м. Сума заподіяної шкоди склала 85,8 млн грн, відшкодовано – 4 млн гривень.

Апеляційним суд Львівської області скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обвинуваченого у так званій “газовій справі Онищенка” Валерія Постного.

Комітет захисту журналістів, Amnesty International, високопосадовці ЄС закликають українську владу знайти й покарати винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, проте за рік не відбулося жодних вагомих зрушень.

У дитячому санаторії “Лазурний” у Бердянську Запорізької області діти бійців АТО захворіли на невідому інфекцію.

ПЕРЕМОГА

Керівник Нацполіції України Сергій Князєв анонсував створення тактичної поліції.

В офісному центрі “Гулівер” заблоковали майно екс-міністра Олександра Клименка на суму 12 млрд дол.

За результатами перевірок підприємств державного концерну “Укроборонпром” були відсторонені від виконання обов’язків 25 керівників. Завдяки роботі служби безпеки “Укроборонпрому” і правоохоронних органів не допущено розкрадання 631 млн грн на підприємствах оборонної промисловості. Відкрито 41 кримінальну справу.

В Україні у чотири рази збільшили суму відшкодування збитків за браконьєрство.

На британському авіашоу The Royal International Air Tattoo-2017 українські льотчики показали свою високу майстерність.

За перше півріччя 2017 року обсяги пасажирських перевезень українських авіакомпаній зросли порівняно з відповідним періодом 2016 року на 39,8% та склали 4,5 млн. осіб.

Пройшла активна фаза українсько-американських навчань «Сі Бриз-2017». У навчаннях беруть участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад із 16 країн світу, включно з Україною (понад 3 тисячі осіб). Представники Шостого флоту ВМС США, які беруть участь у багатонаціональних навчаннях у Чорному морі “Sea Breeze”, відзначають підвищення рівня складності маневрів цього року для всіх компонентів – на морі, на землі і в повітрі.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор