Зради і перемоги тижня. 7 – 13 липня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – #зрадатижня_перемогатижня.

ЗРАДА

Синоптики констатували найбільшу посуху в Україні за останні 10 років.

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією попередила провокації біля консульства Польщі у Києві.

У Дніпрі згорів літній майданчик піцерії «Ветерано», яку відкрили, і де працюють демобілізовані військові, учасники АТО.

Ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair не змогла домовитись з міжнародним аеропортом “Бориспіль” і заявила, що йде з українського ринку, так і не розпочавши польоти.

Верховна Рада не проголосувала за надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів від “Народного фронту” Євгена Дейдея та Андрія Лозового (фракція Радикальної партії Олега Ляшка). Також Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова. Але нардепи не підтримали подання про затримання та арешт нардепів.

Добровольці 54-ої ОМБр оголосили голодування на знак протесту проти утисків з боку командування.

Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун звинуватила голову комітету Богомолець у блокуванні медичної реформи.

ПЕРЕМОГА

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) затримала полковника Росії Валєрія Гратова, якого російські спецслужби планували зробити “заступником міністра держбезпеки ПМР”. Затриманий пред’явив паспорт громадянина України.

Затриманий на Донбасі росіянин Віктор Агєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу в Збройних силах Росії.

Згідно з рішенням РНБО, 6 млрд конфіскованих коштів екс-президента Віктора Януковича та його оточення спрямують на сектор оборони і безпеки. 1 млрд виділяється Міноборони для фінансування житла для військовослужбовців. Президент ввів рішення в дію.

Верховна Рада проголосувала за зняття депутатської недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Олеся Довгого та Михайла Добкіна.

Україна отримала ратифіковану Угоду про асоціацію з ЄС.

Верховна Рада прийняла проект закону про Конституційний суд України. Закон імплементує зміни до Конституції України в частині правосуддя, визначає порядок організації та діяльності КСУ.

Верховна Рада України прийняла урядовий проект пенсійної реформи в першому читанні.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор