Україна отримала зі США “інноваційні ліки” проти COVID-19 на $20 мільйонів

Про це повідомляє Посольство України в США на своїй сторінці у Facebook.

“Посольство України в США разом із партнерами продовжує допомагати у боротьбі з перебігом та наслідками захворювань на COVID-19.

За сприяння Посольства в Україну був доставлений гуманітарний вантаж зі США, який надано американською благодійною організацією Direct Relief. Останні домовленості щодо отримання даного гуманітарного вантажу були узгоджені під час візиту Президента України до США.

Вантаж складається з інноваційних лікарських препаратів Bamlanivimab та Etesevimab, що використовуються проти COVID-19. Загальна вартість вантажу сягає 20 млн доларів США. Ліки рекомендовані для пацієнтів із легким та середнім ступенем тяжкості перебігу коронавірусної хвороби, особливо за наявності ризику переходу у важку форму.

Вантаж у вигляді 60 тис флаконів лікарських препаратів надалі буде проходити розмитнення та транспортування у 24 області України. У цьому ми хочемо висловити окрему подякую «Благодійному фонду Євгена Пивоварова», який допомагатиме в усіх процедурах. Розподіл ліків координується Міністерством охорони здоров‘я України.

Direct Relief (Каліфорнія, США), з якою налагодило домовленості Посольство, є громадською неприбутковою та неполітичною організацією, яка працює у 60 країнах світу”.

Автор