США нададуть Україні додатково 60 млн дол допомоги на оборону

Президент США Джо Байден доручив Державному департаменту США здійснити надання Україні додатково 60 мільйонів доларів допомоги у вигляді оборонного військового устаткування та навчання, йдеться в меморандумі, опублікованому 27 серпня. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайт Білого дому.

«Делегую державному секретарю повноваження… скерувати виділення до 60 мільйонів доларів на оборонні товари та послуги Міністерства оборони, а також на військове навчання і підготовку, для надання допомоги Україні», – йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що Палата представників США схвалила законопроєкт про фінансування Держдепартаменту в 2022 році зі збільшенням розміру допомоги Україні. Згідно із законопроєктом, загальна сума коштів, які мають бути виділені на реалізацію програм допомоги Україні по лінії Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку і пов’язаних програм, становить не менше ніж 481,5 мільйонів доларів. Із зазначеного кошторису 125 мільйонів доларів будуть виділені на цілі безпекової допомоги Україні.

Джерело

«Copyright © 2021 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»