Британія ініціювала створення Фонду «Партнерство за сильну Україну»

Міністр Великої Британії у справах європейського сусідства Венді Мортон оголосила про створення Фонду “Партнерство за сильну Україну”. Про це у Фейсбуку повідомляє посольство Великої Британії в Україні:

“Британія спільно з іншими країнами створить Фонд “Партнерство за сильну Україну”.

Сьогодні (24.08.2021 р.) у Києві Міністр МЗС Великої Британії у справах європейського сусідства пані Венді Мортон оголосила про створення нового Фонду “Партнерство за сильну Україну”.

Велика Британія, Канада, Швеція, Швейцарія та США допоможуть пом’якшити дестабілізуючий вплив Росії у південних і східних регіонах України.

Фонд “Партнерство за сильну Україну” розпочне свою роботу до грудня 2021 року і має на меті залучити до £35 млн від донорів протягом трьох років.

Фінансування буде спрямовано на ініціативи, які сприяють зміцненню спроможності регіонів, що потерпають від конфлікту, наприклад, забезпечення технічних консультацій владі або надання грантових інвестиції, які створюють економічні можливості й поліпшують доступ до державних послуг для мешканців південної та східної України.

Це має призвести до підвищення якості державних послуг, збільшення доходів домогосподарств і посилення зв’язків між громадами, розділеними конфліктом”.

Джерело