“Я вам могу толька пасачуствавать!”

“-А можна українською? Я не розумію російської! – Учасник фестивалю блогерів у Дніпрі.
– Нє разумієте? Ну так сідітє і нє слушайтє. Я вам могу толька пасачуствавать, єслі ви нє разумієте, – мер Дніпра Борис Філатов, який за інерцією багато ким сприймається як чи не найбільший патріот України серед українських політиків.
– Ги-ги-ги-ги-ги! – Інші учасники фестивалю блогерів”.

Від усіх прибічників лагідної українізації – щиро дякую за смачний плювок прямо в очі.

Я маю питання до блогерів, які поїхали на той фестиваль – скільки з вас після того «ги-ги-ги» встали і пішли? А чому? Ви вважаєте отакі заяви патріотичного мера цілого Дніпра – нормальними? Чи боїтеся, що на наступний фестиваль, організований коштом бюджету, вас не покличуть?

Я маю питання до поборників українізації, які виносили мозок пересічним блогерам. А чого ви зараз усі притихли? Де ваші обурення, ваші вимоги? Що, боїтеся «стосунки зіпсувати?»

Я маю питання до держави Україна. Як співвідносять квоти на українську на телебаченні і радіо з отакими заявами мера одного з основних міст України? Де реакція?

До мера та посадової особи Філатова, як україномовний блогер і письменник, я питань більше не маю. Після цих слів – зрозуміло все.

Лише хочу нагадати, що навіть такі специфічні політики як Віктор Федорович, та й навіть Микола Янович, свого часу трохи побоювались настільки відверто та публічно визнавати свою зневагу до державної мови, і навідміну від Філатова намагалися розмовляти українською за будь-яких обставин.

А тут щось занадто велика корона в декого виросла.

 

 

Автор