Робоча поїздка Петра Порошенка до Львова (фото, відео)

У Львові відбувся Форум депутатів «Європейської Солідарності»

У Львові «Європейська Солідарність» провела Форум депутатів, приурочений до Дня Європи. У заході взяв участь п’ятий Президент України, лідер партії Петро Порошенко, народні депутати України, депутати місцевих рад, а також партійці обласного осередку.

Під час виступу на форумі Петро Порошенко наголосив, що членство України у ЄС та НАТО – це головна стратегічна мета «Європейської Солідарності», і цю мету підтримує переважна більшість українців.

Під час урочистого відкриття форуму голова Львівської обласної ради, представниця «Європейської Солідарності» Ірина Гримак заявила, що європейське майбутнє кожної громади є потужним стимулом для діяльності місцевих депутатів.

«Саме з величезної кількості осередків, з кожної громади формуємось. Ми. Львів – частина великої української та європейської спільноти. Європейські цінності це те, що в наших серцях», – зазначила вона.

Голова фракції «Європейська Солідарність» у Львівській міськраді Петро Адамик підкреслив, що вони з депутатами однопартійцями відстоюють європейські принципи місцевого самоврядування.

«Європейські цінності ми втілюємо в життя. Саме на виборах 2020 року ми повернули європейське самоврядування до Львова. Ми здобули абсолютну більшість практично в усіх місцевих радах. Тепер саме ми формуємо міський порядок денний, це величезна відповідальність», – зазначив він.

Джерело

 

Петро Порошенко: припиніть знущатися з людей і негайно скасуйте драконівську постанову про переоформлення субсидій під час пандемії

 

Постанова уряду Зеленського про новий порядок оформлення субсидій має бути негайно скасована, а українцям їх мають перепризначити автоматично. Про це під час форуму львівських депутатів заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко. Він, зокрема, нагадав, що у найважчі роки російської агресії держава захищала людей через спрощений механізм отримання субсидій.

«Ми захистили людей, в першу чергу, які мають обмежені доходи, через створення ефективного механізму субсидій. Так, зокрема, в піковий 2017 рік субсидії отримали близько 7 млн домогосподарств. З держбюджету офіційно було виділено 72 млрд грн. А під час опалювального сезону 2020-21 років субсидіями скористалися не 7, а трохи більше 2 млн домогосподарств. 4 з лишнім мільйони залишилися без субсидій, тому що оформити їх стало майже неможливо. А в дербюджеті замість 70 млрд передбачено лише 36 млрд. І при цьому навіть мінсоцполітики потребу в субсидіях на поточний рік оцінило в 46 млрд грн. Нагадаю, що ми давали більше 70», – констатує Порошенко.

«Це означає, що рівень життя людей катастрофічно падає. І тоді, коли наша команда в парламенті відстоювала необхідність збільшення виділення коштів на паливні субсидії, владі треба було гроші переправляти в фонд «великого крадівництва», а не захищати людей», – обурився Порошенко.

«У Страсну п’ятницю Кабінет міністрів України оприлюднив драконівську постанову, якою значно ускладнюється порядок оформлення субсидій. Це означає, що найбідніші люди мають з першого травня в умовах ковіду заново заповнювати декларації, подавати декларації про доходи, про видатки. Особливо цинічно це виглядає, що вони мають особисто їхати і стояти в черзі під час пандемії. Це порушує жорсткі правила безпеки, це не дає можливості уникнути черги і це смертельно небезпечно, особливо для літніх людей», – наголошує п’ятий Президент.

«Хочу нагадати, як вирішується це питання. Ми через Укрпошту розіслали бланки, люди могли заповнити ці бланки і відправити назад. Все. Це відбувалося виключно в автоматичному порядку. Дай субсидію, а потім заходь і перевір, якщо ти маєш будь-які підозри щодо коректності її використання. У вас є бази даних фіскальної служби», – пояснює лідер «Європейської Солідарності».

«Уряд має негайно скасувати цю драконівську, грабіжницьку постанову знущання над українцями», – резюмував Порошенко.

Джерело

 

У Зеленського за прикладом Януковича мріють про повернення Конституції 96 року і одноосібної президентської влади – Петро Порошенко

 

Настирливе бажання нинішньої влади підім’яти під себе Конституційний Суд є вкрай небезпечним для України – про це у Львові на форумі депутатів «Європейської Солідарності» заявив лідер партії, п’ятий Президент Петро Порошенко.

Він зауважив, що у Зеленського задля контролю над КСУ внесли норму щодо обрання суддів у закон про сільських старост.

«Скажіть, яке відношення сільські старости мають до формування Конституційного Суду? Де старости – і де Конституційний Суд? В одному законі. Це сталося минулого місяця, і зміни в порядку призначення суддів Конституційного Суду вони підвели в зміни порядку призначення старост», – обурився Порошенко.

«Це ганьба для України. Це бачив увесь світ. І для чого вони це роблять? Тому що їм потрібен ручний Конституційний Суд, який би не заважав, а то ще й допоміг будувати авторитарний режим, узурпацію влади», – зазначив п’ятий Президент.

«Дивлячись на таке настирливе намагання влади підім’яти під себе Конституційний Суд, я би не виключав, що вони за прикладом Януковича вже мріють про повернення Конституції в редакції 1996 року і моделі одноосібної президентської влади», – говорить Порошенко.

«Перетворити парламентсько-президентську республіку в офісо-президентську», – іронізує Петро Порошенко.

«У лютому ми ще підтримали рішення РНБО про закриття прокремлівських каналів. Зараз ми сподівалися, що одразу ж будуть пред’явлені суспільству факти тероризму. Більшість суспільства була переконана, що влада керується національними інтересами. Подальші дії дедалі більше переконують в тому, що такий потужний орган як РНБО Зеленського використовується з метою створення режиму особистої влади», – констатує Порошенко.

«Такий режим в умовах некомпетентної людини сам по собі створює загрозу національній безпеці. Президентський відосик їз засідання РНБО має вищу юридичну силу, ніж Конституція, закони України, рішення Верховного Суду. І чим більше Зеленський стає подібним до Януковича, тим небезпечніше для країни», – наголошує Порошенко.

«Я твердо переконаний, що неупереджений суд, свобода слова і вільні вибори – все це потрібно для того, щоби Україну нарешті прийняли до НАТО та Європейського Союзу. І навпаки, якщо цього не буде, двері НАТО для України будуть закритими», – застерігає п’ятий Президент.

«Український народ декілька разів доводив, що він здатен захищати демократію. Але це надзвичайно небезпечно в умовах війни проти російського агресора. Треба мати відповідальну державницьку позицію. І не доводити загрозу існування держави на потребу вашим хворим уявленням про обсяг вашої влади», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко: все звалити на Степанова не вийде, ми вимагаємо розслідувати масштабні розкрадання антиковідного фонду

Провал боротьби з пандемією коронавірусу владі не вдасться звалити на міністра охорони здоров’я Степанова. Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на форумі депутатів Львівщини. Він наголосив на необхідності повного аудиту витрат мільярдів гривень з антиковідного фонду.

«Нещодавно були оприлюднені цифри Національної академії наук, які кажуть, що смертність в Україні від ковіду становить не 50, а 140 тисяч людей. 140 тисяч життів українців, які вони заплатили за вашу безпорадність, за те, що ви направляли гроші на «велике крадівництво», бо звідти течуть 20% відкатів – це злочин проти українського народу», – наголосив Петро Порошенко.

«На Степанова перекласти не вдасться. Хто такий Степанов? Його ніхто не знає і нічого від нього не залежить. І коли ви забирали гроші з ковідного фонду, Степанов тявкнути не смів. Але ви направляли гроші на «велике крадівництво», від цього в Україні помирали люди», – сказав Порошенко.

«І зняттям Степанова ви не обмежитеся, бо треба зробити те, що ми вимагаємо – через парламентський контроль аудит ковідного фонду. І всіх, хто крав гроші – за грати, а не ваших політичних опонентів, які не соромляться вам казати правду», – зауважив лідер «Європейської Солідарності».

Порошенко наголосив, що влада не змогла забезпечити три ключові позиції – вакцини, кисень і достатню кількість ліжко-місць для хворих на коронавірус.

«Вакцини – для цього треба було заплатити влітку минулого року невелику попередню оплату. Вони тоді роздерибанили фонд і назвали себе «чемпіонами світу по коронавірусу», пообіцявши, що Україна буде в першій десятці країн по вакцинації. Щось не чую звіту про виконання ваших обіцянок», – зауважив Порошенко.

«Друге – це кисень. Людей позбавили права дихати. Де вони були тоді, коли треба було займатися киснем?», – обурюється п’ятий Президент.

«Я твердо переконаний, що вакцини, кисень і ліжка – це те, що точно влада здатна була забезпечити. Вона не тільки сама нічого не зробила, вона ще забрала кошти в місцевого самоврядування, яке намагалося в межах власних можливостей врятувати людей», – констатує Петро Порошенко.

«Влітку 2021 року епідемія не закінчиться, а вакцини ми повинні мати. Вакцинний націоналізм, який світ продемонстрував в 2020 році, дуже добре має нас навчити», – резюмує Порошенко.

Джерело

 

Княжицький: «Європейська Солідарність» – це єдина альтернатива некомпетентній владі Зеленського

«Європейська Солідарність» – партія, яка перш за все хвилюється за долю країни і готова допомагати недосвідченій чинній владі задля майбутнього держави. Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький під час виступу на Форумі місцевих депутатів Львівщини дo Дня Єврoпи.

«Ми готові підтримати владу, якщо вони хоча б щось здатні зробити, але вони не здатні зробити майже нічого. А «Європейська Солідарність» вже довела, що здатна будувати країну», – заявив Микола Княжицький.

Також народний депутат наголосив, що незважаючи на більшість «ЄС» в багатьох радах Львівщини місцевим депутатам складно, адже влада руйнує економіку і не забезпечує відповідну підтримку місцевого самоврядування.

«Я розумію, що вам не просто, адже через провалену економіку та й через вибір людей, вам не доводиться очікувати з Києва допомоги у вигляді медичної чи освітньої субвенції. Але ми повинні йти до людей і про це чесно розповідати. Громада повинна бути співучасником і партнером у нашому розвитку. Потрібно радитись із людьми, як витрачати бюджет і кого призначати старостами, хоч закон і дозволяє цього не робити», – зазначив Микола Княжицький.

Крім цього він наголосив, що команда «Європейської Солідарності» як у владі, так і в опозиції реалізовує та підтримує державницькі ініціативи.

«Президент Порошенко підписав «Закон про мову» – це визначна віха у розвитку нашої держави. Нам багато що ще потрібно зробити для становлення країни, але якби ми всі разом не добилися прийняття цього закону і якби не коаліція і особиста підтримка Петра Порошенка, то зараз події в країні розвивались би у іншому напрямку», – наголосив депутат.

«Ми з В’ятровичем були на відзначені 150-ти років великого українського письменника і політика Василя Стефаника. Прикро, але на вшануванні не було жодного представника влади, ні з міністерства культури, ні з уряду, ні навіть місцевого депутата від «Слуг Народу» – тому що їм усім байдуже. А нам не байдуже!» – наголосив Микола Княжицький.

За його словами, саме Львівщина має бути форпостом побудови європейського і євроатлантичного майбутнього України. Він додав, що область є показовою для всієї держави і всі слідкують, що буде відбуватися там, де перемогла «Європейська Солідарність».

«Ми не просто найбільша українська опозиційна партія. Ми найбільша українська демократична партія. Ми найбільша партія, яка точно буде наступною владою. Але це станеться лише тоді, якщо кожен депутат від найменшої громади буде розуміти, що він не просто людина, яка відповідає за господарські питання. Що він політик, який має дати свою політичну оцінку всьому тому безладу, який твориться в країні, та показати одночасно, що він є кращим господарником, співпрацює з іншими депутатами, і що ми всі є одна команда», – резюмував Княжицький.

Джерело

 

Вікторія Сюмар: Наша місія – розбудова сильної, соборної, сучасної держави Україна

Головний пріоритет «Європейської Солідарності» – це розбудова сильної, соборної, сучасної України. Про це заявила народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар під час Форуму місцевих депутатів у Львові.

«Кожен з нас першим питанням має для себе ставити, що я роблю у політиці, що має змінювати наша політична сила? Наша місія – це розбудова сильної, соборної, сучасної держави Україна», – сказала вона.

Народна депутатка підкреслила, що влада Зеленського має зрозуміти, що альтернативи політичному курсу «Європейської Солідарності» в Україні немає.

«Ці два роки були напевно одними з найважчих, бо в 2014-му році країна взяла темп і швидко рухалася і розвивалася. Ми знали куди йдемо, і знали, що не буде ніяких змін. Зараз це постійні коливання і страх чи не зупинимося ми. Зараз здається, що влада зрозуміла, що немає альтернативи політичному курсу, який сповідує «Європейська Солідарність» і який провадив в Україні п’ятий Президент Порошенко», – наголосила вона.

«З 2014 року Україною почали рахуватися, і нами пишався весь світ. Це була заслуга українського народу. Світ сказав, що з нами треба рахуватися. І завдяки дипломатичним талантам Порошенка Україна отримала величезну підтримку і зробила величезний прорив», – додала Сюмар.

Крім цього, вона зазначила, що на сьогодні фактично відсутня міжнародна коаліція на підтримку України, і з державою перестали рахуватися, як це було за Порошенка.

За її словами стратегія Зеленського: «це монополія на владу і повна концентрація влади в одних руках».

Сюмар наголосила, що боротьба з олігархами робиться владою не задля справедливості, а щоб взяти під контроль їх інформаційні ресурси, адже за Зеленського більшість олігархів збільшили свої капітали.

«Мені це дуже нагадує Росію, бо Путін, коли концентрував владу, брав під контроль телеканали, фактично забирав їх і формував інформаційне поле, яке перетворилося на те, що є в Росії зараз», – сказала вона.

Народна депутатка зазначила, що Україні потрібен президент, який зможе відновити міжнародну коаліцію на підтримку України і посилити армію.

«Ми та команда, яка має унікальний досвід державотворення. За останні роки було зроблено вкрай багато – закон про мову, закон про освіту. Покоління, яке зростає сьогодні, об’єднує нас. Ще був закон про квоти на українську мову на радіо, телебаченні тощо. Цей досвід державотворення в душі кожного з нас. Армія, мова, віра – це унікальна історична причетність кожного з нас до величезних історичних перетворень, які були зроблені у короткий термін», – резюмувала Сюмар.

Джерело

 

Порошенко у Львові відвідав Український католицький університет УГКЦ: це одні з найкращих стін, які «будують» найкращих людей

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» під час поїздки у Львів побував в Українському католицькому університеті. Як відомо, цей виш УГКЦ входить до переліку найкращих навчальних закладів України. При цьому університет фінансується виключно приватним коштом.

«Вперше приїхав в Український католицький університет майже 20 років тому. До отця Ректора мене тоді привів Борис Ґудзяк. Ми тоді згадали фразу Черчилля: «Ми будуємо стіни, а стіни будують нас». Я думаю, що в УКУ — одні із найкращих стін, які «будують» найкращих людей», – поділився спогадами Порошенко.

«Наша команда запровадила безліч реформ з 2014 по 2019 роки, які, на жаль, виявилися не незворотними. А щоб цей шлях виявився незворотнім, нам потрібна ваша енергія, ваше переконання, ваш дух. Ми маємо бути однодумцями не тільки в духовному, професійному, патріотичному, а й в політичному плані і спільно захищати нашу європейську державу. Вірю, що професорсько-викладацький склад, наша Церква буде допомагати в цьому. Думаю, коли нас буде дивитися велика кількість студентів зі всієї України — вони точно будуть заздрити студентам Українського католицького університету», – зазначив п’ятий Президент.

Як відомо, Порошенко пожертвував 100 тисяч доларів на будівництво нового університетського Колегіуму.

«Для мене була велика честь пожертвувати на будівництво нового Колегіуму УКУ. Це було те, чим я міг допомогти структурі, яка уособлює найвищу якість освіти. Бо студенти, які виходять з УКУ, не просто володіють рівнем знань, не просто патріоти, не просто професіонали, вони поєднують сучасні технології навчання і історичні категорії моралі, з якими тут виховують. Студенти УКУ є ще й активними громадянами України, які цікавляться політикою, які знають, за що вони борються. І сьогодні під час спілкування з ними, я мав можливість в цьому переконатися», – говорить Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» подякував всьому професорсько-викладацькому складу УКУ. «Дякую Ректору Богдану Праху — великому моєму другу, який є для мене натхненником у тих справах, які я роблю», – написав Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Джерело

 

Петро Порошенко відвідав Львівський Державний Ліцей Імені Героїв Крут

 

Петро Порошенко

Радий особисто привітати студентів ліцею Героїв Крут у Львові і констатувати, що шана і повага до українського воїна на сьогоднішній день беззастережна у суспільстві. Престиж військової професії найвищий. Незворотність реформ, незворотність нашого руху до Європейського Союзу і НАТО забезпечують ті, хто навчається зараз, за нових часів, і ті, хто уже мають потужний досвід.

Мені приємно, що я як п’ятий президент і як Верховний Головнокомандувач особисто підписував укази про нагородження високими державними нагородами офіцерів-випускників ліцею Героїв Крут. А деяким з них я особисто вручав ордени «За мужність» та «Богдана Хмельницького». Крутянам є ким пишатися. Наприклад, випускником 2010 року Дмитром Захватихатою, який своїм подвигом забезпечував вихід підрозділу з Дебальцевого. І багатьма іншими героями.

Висловлюю «крутянам» побажання: щоб, коли ви закінчите все навчання, і коли ви віллєтеся до лав Збройних Сил України в якості офіцерів, я дуже прагну, щоб до того часу Україна була членом НАТО, а ви були потужними захисниками України, східного флангу НАТО, тими, хто забезпечує суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави.

У цей знаменний день я бажаю майбутнім військовим гарної долі, щоб за плечима українських воїнів завжди була перемога. Слава Україні!

* * *

Дорогий мій Львове, улюблені мої львів’яни, дякую вам за теплий прийом та потужну підтримку. За патріотизм та віру в Україну!

* * *

Сьогодні був дуже насичений та плідний день у Львові, але надзвичайно приємний.

Мушу зізнатися: за довгу карантинну зиму невимовно скучив за містом Лева та львів’янами.

Дякую вам за такий великий заряд енергії та ваші посмішки. Все буде Україна!

Автор