Зради і перемоги тижня. 16 травня – 1 червня 2017 р.

Нарешті таки у п’ятницю – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 16 травня – 1 червня 2017 рр. Цього разу огляд двох тижнів.

На перемоги увагу зверніть. Такого переліку в мене ще не було.

ЗРАДА

На фрегаті «Гетьман Сагайдачний» невдовзі після його ремонту, проведеного на виконання державного оборонного замовлення вийшов з ладу двигун. Підприємство-підрядник не усунуло дефекти двигуна за гарантією упродовж узгодженого терміну.

У Києві на Байковому кладовищі зникло погруддя Міхновського.

У Миколаєві загорівся корабель Військово-морських сил. Судно зайнялося під час заміни металу з використанням відкритого вогню.

Невідомі захопили кабінет голови Держгеонадр. Невідомі особи намагалися отримати доступ до документів, печаток та сейфу.

У центрі Києва відновилося скандальне будівництво на Круглоуніверситетській. у центрі Києва, на вулиці Круглоуніверсітетській, впритул до пам’ятки архітектури зводять шестиповерховий торговельно-виставковий зал. Пам’ятка вкрилася тріщинами і мешканці побоюються, що будинок може завалитися.

У Чернігові розбився літак, пілот загинув.

Муніципальною поліцією Дніпра керуватиме колишній командир “Беркуту”.

На Хмельниччині зіткнулися пасажирський і вантажний потяги, є травмовані.

У прифронтовому Краматорську двоє невідомих напали на офіс обласного телеканалу.

У Києві на проспекті Голосіївському прорвало трубу, в результаті чого було пошкоджено чотири автомобілі та вікна будівлі. Також прорвало трубу під проїжджою частиною вулиці Старонаводницької.

У Києві застрелений радник директора ДП “Укрспирт” Віктор Панков.

Понад сто представників праворадикальних організацій увірвалися на сесію Львівської облради, вимагаючи від депутатів ухвалити звернення до вищого керівництва країни про підписання закону про амністію учасників АТО. Вони застосували димові шашки і заблокували трибуну облради.

На Подолі в Києві стався замах на учасників АТО, що служили в батальйоні поліції “Київ-2”, Адама Осмаєва та Аміну Окуєву.

Суд виправдав “екс-міністра вугільної промисловості ЛНР” Баранова.

ПЕРЕМОГА

Російські Mail.ru, Яндекс, ВКонтакте й Однокласники потрапили в санкційний список РНБО.

Верховна Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрія Артеменка.

Державна виконавча служба України відкрила провадження щодо стягнення штрафу Антимонопольного комітету в розмірі 172 млрд грн з ПАТ “Газпром” і арешту його майна на території країни.

Верховна Рада прийняла законопроект 2987 про заборону виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки.

ЄС підписав рішення про надання безвізового режиму для України.

У Верховній Раді скасували “закон Савченко”.

Україна відновила дію антидемпінгового мита на російські добрива.

З України видворили громадянина РФ Ігоря Шувалова, заступника директора з розвитку компанії “Національні інформаційні системи”, яка виробляє новинні програми для телевізійного каналу “Інтер”.

Рада ввела квоти на українську мову в телеефірі. На загальнонаціональних і регіональних каналах частка української мови має становити не менше 75%, на місцевих – щонайменше 60%.

Україна піднялася на 18 місць у світовому рейтингу відкритості даних. Це найбільший позитивний «стрибок» у Open Data Barometer.

Правоохоронці одночасно затримали 23 представників податкових адміністрацій.
Спецоперація пов’язана з так званими податковими майданчиками екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Загальна сума застав для заарештованих екс-податківців складає 444 млн грн

До України прибуло перше судно з вугіллям із ПАР. Найближчим часом почнеться відвантаження дефіцитного антрациту на склади українських ТЕС.

Міжнародний трейдер DufEnergy (Швейцарія) у кінці квітня заснував в Україні “дочку” для торгівлі природним газом та іншими енергоресурсами.

Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» перед «Газпромом».

Київрада перейменувала проспект Ватутіна на честь Романа Шухевича.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.