Що трапилося з «технократами» та «реформаторами»? Куди вони всі поділися?

Валерій Прозапас

Ну ладно крикливі професійні патріоти тепер мовчазні як мертві бджоли, у них робота була така, верещати виключно на замовлення про те, хто кому недорогенька, та від проплаченої люті кидатися плюшевими свинками, але зверніть увагу, як здулися наші знамениті колись успішні “технократи”.

От, наприклад, Нефьодов, якому “реформи проходили не досить швидко”, не проявив заявлених талантів і завалив митницю до рівня розвитого паханату та був зеленими ганчірками вигнаний до “Голосу”, і хоча митницю стали грабувати інші, а він про це мовчить, хіба що за звичкою щось накидує на “порохоботів”.

Вітренко колись пхав Газпром у хвіст та гриву, а тепер різко став сином своєї мами та ліг під московське лобі в українській енергетиці, і знову щось віщує більшовицьке про “незалежний російській газ” та “об’єднання активів” під аплодисменти Коломойського.

У Голика кілометр доріг чомусь став втричі дорожчим в порівнянні з часами його перебування в команді “бариг”, та й ті дороги тепер розповзаються після зими.

Супер-архі-технократ Дубілет запам’ятався хіба що коефіцієнтом 0,88 при “перепису населення” і повною лояльністю до пограбування бюджету в уряді “технократа” Гончарука, та й пішов собі помаленьку робити “стартапи” на крадені з ПриватБанку гроші.

Самий знаменитий “реформатор” та “творець економічного дива Грузії” (куди не може приїхати через кримінальні звинувачення) Саакашвілі більш ніж за рік не продемонстрував ЖОДНОГО “результату” та навіть “простого рішення”, яке б хоч чимось було корисним.

З Лещенка та Найєма технократів не вийшло, парні прийшли в успішні концерни, які тепер кризові, тому вони в цьому списку скоріше як ілюстрація народної мудрості “3,14дєть – не мішки ворочать”.

Що ж з ними трапилось таке?

Чому після президенства Порошенка різко зникла ефективність цих менеджерів, які тепер генерують збитки, інвестор тікає, а очолювана ними економіка падає гірше ніж під час повномасштабної війни?

Може не такі то були і “технократи”, а скоріше, пристосуванці, для яких національний інтерес зник одразу з приходом до влади мародерів Коломойського, яким вони з радістю присягнули?

В цьому сенсі вони нічим не кращі за фсбшних Боцмана та Деркача, бо свідомо підтанцьовують руйнуванню держави, а на війні гірше ворога тільки зрадник – і українському народу дорого обійдеться його довіра до цих “слуг” в дорогих костюмах.

Побачимо, чи спрацюють ці гіркі ліки від популізму та зради.

 

Карикатура © Віктор Богорад

Автор