Зради і перемоги тижня. 26 лютого – 4 березня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 26 лютого – 4 березня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Під Офісом президента України в Києві проходить масовий протест у підтримку активіста Сергія Стерненка. Цього тижня його засудили до семи років тюремного ув’язнення.

❌В Україні протягом останнього тижня різко збільшився зростання летальних випадків від коронавірусу.

❌В Україні призупинили видачу дозволів на зброю. Національна поліція Україні розформувала дозвільну службу, яка видає дозволи на зброю. Причина – масштабна корупційна схема.

❌Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкликав двох співробітників українського посольства у Польщі, яких підозрюють у корупції. Вони намагалися вивезти з України до Польщі велику кількість валюти, золота і контрабандних сигарет. Їх затримали на кордоні.

❌В лікарні Чернівців сталася пожежа в COVID-боксі. В результаті пожежі один пацієнт загинув, а ще один отримав дуже сильні опіки.

❌Індексація пенсій: половина українців отримали мінімальний розмір надбавки. 46,3% пенсіонерів отримали надбавку до 100 грн. Ще 31,8% – від 100 до 400 грн.

❌У Львові педофіл створив християнську організацію і тривалий час ґвалтував дітей. Всього від нього постраждали 147 неповнолітніх. Всі жертви педофіла відвідували організовані підозрюваним заняття для підлітків. Він це називав дитячою релігійною організацією. Винуватець представ перед судом.

👍ПЕРЕМОГА

✅За 2020 рік сума внутрішньодержавних переказів, здійснених через системи переказу коштів, становила 255,2 млрд гривень. Це на 23,6% більше, ніж у 2019 році.

✅Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив розглянути питання про введення санкцій проти Білорусі. Зокрема, проти чиновників і бізнесменів, близьких до режиму Олександра Лукашенка.

✅РНБО вирішила накласти санкції на колишніх посадовців та військовослужбовців, які зрадили України. У санкційному списку опинилися: колишній глава СБУ Олександр Якименко; колишній міністр МВС Віталій Захарченко; тощо.

✅Служба безпеки Україні в ходу досудового розслідування у справі про державну зраду блогера Анатолія Шарія виявила порушення під час перереєстрації “Парії Шарія”. Правоохоронці виявили факт внесення завідомо неправдивих даних.

✅Служба безпеки України заблокувала ще одну ботоферму. За даними слідства, вона розганяла фейки в соціальних мережах в інтересах Росії. Ботоферма налічує більше 18 000 акаунтів і виконувала замовлення кураторів з Росії та деяких українських політичних сил.

✅Україна почала процес введення санкцій щодо австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(l)au і його керівництва. Причиною цього стало будівництво оперного театру в окупованому Росією Севастополі.

✅Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на висловлювання прем’єра Словаччини Ігора Матовича про Закарпаття. За його словами, подібні заяви псують дружні відносини між країнами. Прем’єр-міністр Словаччини, коментуючи закупівлю російської вакцини від коронавірусу, сказав, що “пообіцяв” Москві віддати українське Закарпаття. Прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович вибачився перед Україною за невдалий жарт.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор