Ранкова кава. Огляд новин за 29 квітня

Богдан Карпенко

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг України на рівні В-. Прогноз по рейтингу – стабільний. У листопаді 2015 – листопаді 2016 року Україна мала переддефолтний рейтинг CCC. Fitch знизило прогноз зростання ВВП України у 2017 році до 2%. Це пояснили блокадою на Донбасі. На 2018 рік агентство прогнозує 3%-ве зростання економіки. Відповідно до шкали Fitch, рейтинги групи “В” означають наявність певних кредитних ризиків за обмеженого запасу міцності. В агентстві також припускають, що боргова суперечка з Росією не вплине на доступ України до зовнішнього фінансування і обслуговування її зовнішнього боргу.

Министерство экономического развития и торговли (МЭРТ) Украины оценивает рост валового внутреннего продукта (ВВП) за три месяца текущего года на уровне 2,1-2,3 %.

НБУ: У березні дефіцит платіжного балансу зріс через обслуговування зовнішніх державних зобов’язань

АТ «Мотор Січ» проводить випробування лопатей власного виробництва до Мі-24. Про це повідомив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко. Він додав, що до кінця року Україна отримає лопаті вітчизняного виробництва практично по всій номенклатурі. Нагадаємо, в Україні не виробляються лопаті для Мі-24, які складаються на українському озброєнні. Такі деталі раніше закуповувалися Росії.

Делегація Державного концерну “Укроборонпром” домовляються про взаємодію підприємств оборонно-промислового сектору України та Великої Британії та налагоджують партнерські відносини. В рамках візиту до Великої Британії “Укроборонпром” провів переговори з 15 компаніями, серед них BAE Systems, Leonardo,GE Aviation, QinetiQ та інші. В режимі прямого діалогу між інженерами та очільникам оборонних підприємств України та Великої Британії визначили можливі аспекти кооперації та імпортозаміщення

Поблизу селища міського типу Окни, що в Одеській області, побудують сонячну електростанцію площею 24 га. Два договори – про інвестиційну діяльність та на виконання робіт щодо проектно-вишукувальної документації (тристоронній) – Окнянська районна державна адміністрація підписала з компанією “Санвін 6”

Обанкротившийся завод возобновил производство. Бердянский завод «АЗМОЛ» снова начал выпускать продукцию, и уже получил первый большой заказ

У Вінниці відкрито перше Почесне консульство Молдови в Україні

У Запоріжжі побудують сонячну електростанцію на території виробленого Передаточнинського гранітного кар’єру. Для будівництва сонячної електростанції виділять земельну ділянку площею 21 га.

28 апреля из аэропорта Черновцы был выполнен первый рейс в итальянский Бергамо, находящийся примерно в 50 км от Милана. Сегодня, 29 апреля, рано утром из Бергамо в Черновцы прибыл обратный рейс.

Автор