Про заяву Савченко

Про заяву Савченко вести переговори з главарями ДиРи.

По-перше, вона підтвердила, що ніяка вона не агент Путіна. Агент Путіна роздмухував би зрадофільські настрої у суспільстві і провокував би українців на масові акції непокори. Савченко ж навпаки втратила добрячу частку свого авторитету саме серед цільової аудиторії – явна більшість зрадофілів нині від її слів відпльовується як ніби лайна наїлася.

По-друге, Савченко явно перетворюється на зручну іграшку в руках досвідченої і пропеченої інтригантки Тимошенко. З оспіваною анекдотами армійською простотою, Надія видає спітчі, які явно не ризикне видавати сама Тимошенко.

Ідея завершити війну шляхом переговрів – коник жаданий для Тимошенко – і аж ніяк не тому, що цього жадають Медведчук з Путіним. Тимошенко хоче стати президентом. Їй треба не змагатися з Порошенко в одному й тому ж, а видати ідею, яка категорично від політики Пороха відрізнялася б. Що вона й робить устами Савченко.

Спітч Савченко має цілком конкретного адресата – дружин і матерів українських солдат та призовників, людей що втомилися від війни, тих хто вважає АТО “непотрібною сварою між слов’янами” та іншу напівватну публіку. В т ч – вчорашніх виборців Ригів.

Всіх хто хоче закінчення війни будь-якими методами. Будь-якими. Аж до приниження.

Не треба забувати – саме Юля просторікувала колись на виборах про довічну дружбу з РФ і саме Юля гигикала над Саакашвілі разом з Путіним, коли Грузію шматувала російська армія. Принциповість там поруч не гуляла, доцільність – і лише доцільність!

Юля хоче пообіцяти лоху закінчення війни – аби лох масово віддав за неї свій голос. Чи дозрів лох до розводки? Саме це мусить дізнатися Савченко своєю заявою. Дівчинку правильно виховують.

У правильні руки потрапила.

Щодо заяви Савченко. Вести переговори з главарями ДиРи як з депутатами ДиРи не вийде, бо не може депутатом бути злочинець. А главарі ДиРи – злочинці. Вони терористи і вбивці. Амністія на них не розповсюджується, бо вона не розповсюджується на вбивць. У будь-якому разі їм доведеться пройти через судову процедуру, адо того – про визнання їх депутатами ніякої мови бути не може.

І це – я не пригадую практично банальну деталь. За Конституцією Донбас і Луганщина – територія України. Крапка. Наділяючи главарів ДиРи статусом депутатів ви тим сами визнаєте що:
– ОРДЛО – не окупована територія, а самопроголошені республіки;
– бойовики ДиРи – не бандити і вбивці, а повстанці що борються за волю і незалженість своєї батьківщини, а бійці ЗСУ, НГ та добробатів – карателі;
– главарі ДиРи – не російські посіпаки, а самостійні лідери повстанців.
– що санкції Заходу не потрібні, бо за що впроваджувати санкції, якщо на Донбасі – повстанці?

Для всього цього треба зробити як раз те, проти чого категорично виступила Савченко – змінити Конституцію.

Але ж переговори по полоненим з бойовиками ідуть – зауважите ви? Ідуть. І з багатьма іншими терористами вони також ідуть. І з викрадачами дітей ведуться переговори. Тільки злочинці від того злочинцями ставати не перестають. Відчуваєте різницю?

Показово ще одне – реакція назаяву Савченко керівництва БЮТ. Воно – не підтримало заяву. Воно – не зріклося цієї заяви. Воно – мовчить. Дуже промовисто. В стилі пані Тимошенко.

Заява Савченко показала – певна кількість навіть моїх френдів голові іти на мирову з бойовиками – терористами та вбивцями, бо, ну также говорить Савченко! А вона ж…

Натомість, категорично проти будь-яких переговорів з бойовиками в будь-якому статусі, крім статуса злочинця з пазурів якого треба вирвати наших заручників, виступили порохоботи. Ті самі яких мережа ледь не взраді та прямій роботі на Путіна звинувачує.

Здається, ще один тест на патріотизм чітко показав хто є хто.

Хто має очі – той побачить.

Автор