В Івано-Франківську засвітили «Промінь вдячності» воїнам і медикам (фото, відео)

В Івано-Франківську вирішили подякувати військовим і лікарям – тим, хто тримає небо над Україною. Для цього волонтери влаштували перформанс «Промінь вдячності», а також на їхню честь створили відео, яке поширюють у соціальних мережах.

Про це у Facebook повідомляє КП Палац Потоцьких  «Простір інноваційних  креацій «Палац».

Понад двісті років палац Потоцьких в Івано-Франківську був військовим шпиталем. У знак подяки за віддану працю на території палацу встановили пам’ятник військовим медикам – камінь із червоного граніту із вирізьбленим обличчям сестри милосердя, яка пригортає до себе пораненого воїна. Уся композиція обрамлена великим медичним хрестом, на якому написано «Ми пам’ятаємо всіх».

Після закриття шпиталю пам’ятник став «мандрівним». Спершу його передали місцевій авіаційній бригаді. У 2014 році один із керівників Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні запропонував перенести пам’ятник туди. Восени того ж року камінь із медсестрою здійснив свій черговий переїзд – на лікарняне подвір’я й доповнили табличкою «Медичним працівникам присвячується».

На подвір’ї Палацу Потоцьких досі є залишку постаменту, де пам’ятник був розташований. По його периметру волонтери розмістили прожектори, світло яких зливається у промінь, що лине до неба.

«Медики і воїни зараз тримають небо над Україною. Люди з великими серцями, які випромінюють світло. Вони постійно на варті нашого життя, щоденно ризикують собою заради нашого спокою, здоров’я та безпеки. Ми засвітили «Промінь вдячності» – стовп світла, що тримає небо – саме на цьому символічному місці. Його можна побачити з різних куточків міста. За мотивом цього перформансу командою фахівців-волонтерів створено відео вдячності для максимального поширення в соцмережах», – розповів директор КП «Простір інноваційних креацій «Палац» Володимир Гайдар.

Фото © Facebook Палац Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац»

Джерело

Автор