Зради і перемоги тижня. 13-19 січня

Дмитро Вовнянко

ЗРАДА

Москва через ватажків ОРДЛО домагається звільнення в рамках мінського процесу беркутівців, засуджених за розстріл учасників Революції гідності, а також фігурантів справи “2 травня” в Одесі.

Колишній глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що передає в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) документи щодо сприяння главою Державної фіскальної служби України Романом Насировим в ухиленні від сплати податків своєму тестю Олександру Глімбовському.

У новому списку найдорожчих міст світу від України найвищу сходинку посіла Одеса.

Нардеп Андрій Білецький заявив про корупцію і сепаратизм у НГУ. Нацгвардія просить військову прокуратуру і СБУ перевірити.

Нацполіція: ціна на зброю на чорному ринку України – одна з найнижчих у Європі.

На в’їзді до Житомирщини перехопили фуру зі львівським сміттям.

Київ накрило димом, містяни припускають, що це якось пов’язано зі сміттєспалювальним заводом. В соцмережах кияни підтверджують наявність диму і неприємного запаху на Лівому березі, в центрі, Голосіївському районі, Борщагівці, Нивках, Оболоні і навіть за містом біля Вишневого, Василькова і Глевахи.

ПЕРЕМОГА

Починаючи з 1 січня 2017 року студенти-переселенці, які не отримують академічних стипендій, не перебувають на повному державному забезпеченні і не перебувають в академічній відпустці, отримуватимуть соціальні стипендії.

Організатор руху “За федералізацію Кубані” отримав політичний притулок в Україні.

Старобільський районний суд Луганської області в понеділок, 16 січня, розпочав розгляд cправи Олександра Єфремова по суті.

На Житомирщині ліквідували могильник радіоактивних відходів “Вакуленчук”.

Нові вагони-трансформери Крюківського заводу стали використовуватися «Укрзалізницею».

Українці отримали нове свято – 14 березня відзначатиметься День добровольця.

Уряд виділив кошти на перепоховання Олександра Олеся. Останки Олександра Олеся будуть перепоховані на території Лук’янівського кладовища в Києві.


Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор