Підтримай Марченка. Приходь!

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Новина, яку свідомість відмовляється прийняти, – завтра будуть судити «Марчело», генерала Марченка, бойового офіцера, який на фронті ще з квітня 2014 р. (Чонгар). Героя Південного мішка і ДАП. Керівника Центру розвитку ЗСУ – «Центру Марченка», чиї результати – форма укропіксель, берці на мембрані, фліски, що стали вже брендом ЗСУ, сухпай у вакуум пакетах, реформа харчування… Тощо й тощо… За броніки – все те саме. Те, що звинувачення – туфта, притягнута за вуха, – це тема окремого допису, завтра на ранок викладу – анонсую. А що насправді? А насправді – чотири інтереси.

1. Інтереси комерсантів, які звикли сидіти на потоках і продавати в ЗСУ непотріб – їх Центр Марченка старанно ганяв від бюджету протягом п’яти років.

2. Інтереси заклятих друзів з волонтерського середовища (різні бувають волонтери), які впали в гріх «ну ти ж розумієш» і «та це гарні хлопці, я їх знаю» і тому були спале… викинуті геть, і тепер жадають реваншу.

3. Інтерес влади, якій негайно треба виваляти в лайні всі досягнення часів президента Порошенка і роботу Центра Марченка у першу чергу. Вони вже гарно опанували ремесло видавати вирішення критичної проблеми за «схематоз» і «мародерство» – те саме вони вже роблять тут силами лайнометів типу Бутусова і «бутусіан».

4. Інтерес Москви, якій треба залякати патріотів України і демотивувати їх до опору в майбутньому. Треба показати – ти патріот, ти пішов на фронт? До тебе в твоїй країні вломляться з обшуком як у піцерію «Ветерано». Тебе заарештують. Ти висловиш невдоволення – на тебе заведуть справу як на Марусю Звіробій. Ти виїдеш за кордон – тебе заарештують там, як Марківа або «Тополю». Нарешті, ти – чиновник, ти дбав над розбудовою ЗСУ, забезпеченням її технікою та снарягою у тих умовах, які були, ставлячи за мету результат, а не гарненьку позу? Чудово! Тебе виваляють в лайні твої ж співгромадяни-активісти, тебе об’являть крадієм, і ти підеш під суд. Ти чесний? Ще краще – в суді тебе душитиме система, а ти грошей геть і на адвоката не матимеш! Не смій протистояти Москві, а то буде з тобою як… наразі як з генералом Марченком і його офіцерами.

Свідомість відмовляється сприймати новину, але це – реальність. Завтра генерал Марченко і офіцери його Центру предстануть перед судом. І вони потребують підтримки. Тому. Завтра. Якщо маєте час – приходьте. Якщо можете домовитися на роботі – домовтеся. Якщо хочете, але не можете, – саме зараз час подумати, як вивільнити пару годин вашого часу. Пару годин, які можуть вирішити майбутнє країни… І так. Я буду.

Завтра. 11 листопада. Володимирська, 15. 14:00. Запізнитеся – приходьте, хтось так само буде до 17-ї. Офіцери Марчело підтримали нас – тепер наша черга підтримати Марчело.


Елена Подгорная

А вот и он, реванш в своём апогее.
То, что сейчас происходит с делом о бронежилетах, – это вот самое оно. Уже лепили его и так, и эдак, коррупцию искали, как мартышка блох, – не получалось. Сыпется дело прям в шаловливых руках следователей.
Не нашли коррупцию – переквалифицировали в превышение полномочий. И тут ничего нашкрябать не получается.
Тогда решили обозвать это бездеятельностью.
Ну чтобы хоть что-то вымутить, хоть с чем-то в суд идти.

Особенно доставила экспертиза. Это ж кто-то додумался броники в воде перед отстрелом замачивать. Кулибины, бл*дь.

Почему я не сомневаюсь, что ГБР отрабатывает политический заказ? Потому что залог за “бездіяльність” в полмиллиарда гривен – это самый настоящий тупой стёб. Издёвка.

Не могут подобраться к другим людям – посадят хоть кого-то. Чтобы переступить и эту черту. Проверить нас – проглотим или нет.

Обломали зубы на Порошенко – нашли на ком отыграться. На десанте Министерства Обороны. На людях, которые пять лет жизни положили на то, что бы Армия была.


Alex Noinets

Я знайомий з Марченко чотири роки, тоді він ще не був генералом. Він пройшов усе, що тільки можна, він був у ДАПі, він герой війни, такий само, як і інші герої, яких вирішив в’ї*ати Роман Труба за абсолютно фантастичним звинуваченням.

Я б не здивувався, якби с3,14дити на бронежилетах захотів сам Труба. В це б я повірив у ту ж секунду, коли дізнався.

Але в те, що десантники 79-ки, кавалери Богдана Хмельницького, бойові офіцери, які ховали своїх побратимів, які кожен день чують своїх живих друзів, які носять ці бронежилети кожного дня, – ну, це потрібно реально бути Портновим, щоб таке звинувачення будувати.

Ну тобто я розцінюю цей крок Труби як свідому державну зраду. Прямо зраду. Прямо державну. Це дії, спрямовані на різке зменшення боєздатності української армії. Це сигнал, який українські правоохоронні органи подають збройним силам, ветеранам і патріотам. Сигнал, що якщо ви вирішили присвятити життя українській державності – українська держава вас посадить у тюрму. “Порядних професіоналів” з ДНР залишать на своїх місцях, а вас посадять.

В понеділок під Печерським райсудом о 14-й збираються люди.

Не пропустіть. Якщо вони змогли прийти за такими людьми, якщо ми не зможемо захистити таких людей, – нам з вами точно 3,14да.

В понеділок. О 14-й. Печерський райсуд.


Алексей Петров

#отъебитесь_от_армии

Продолжая историю о… Нет, как Труба искал прослушку в трубе – это совсем другая история, жутко детективная и безумно шпионская. О ней когда-то кино снимут, цветное. С голой уборщицей, блэкджеком и длинными папиросами.

Я за другое. Дело столетия. Бронежилеты намокают, потом пробиваются из гаубицы, а генерал Марченко не отреагировал на постик у фейсбучике, и теперь каждому залог сто миллионов денег, потому что… а чтобы не выё*ывались, вот почему!

Вспомнили? Так вот… Тут мне утром на остановке одна совершенно незнакомая, но добрая женщина, показала интересные фото складской направленности. Дескать, именно так хранятся на складах у Трубы те самые изъятые бронежилеты. А к самим фото есть пояснительная записка, где ровными буковками по белому:

«…Не забезпечено належне зберігання речового доказу – Бронежилета, а саме: відповідно до п. 5 ТУ упаковані вироби зберігаються в сухих складських приміщеннях на стелажах. Бронежилети були як на металевих піддонах так і на бетонній підлозі, яка була мокра. Дах та стіни приміщення протікали. Деякі бронежилети були вологі. Крім того, в порушення вимог КПК України, під час їх вилучення та відбору не здійснювалась належна ідентифікація, а саме: не звірялись усі його частини, в тому числі бронеелементи.
Спосіб пломбування не забезпечував ризик подальшої підміни елементів, як гнучкого пакету, так і додаткових бронеелементів.
Бронежилети були розукомплектовані, цей факт комплектності не перевірявся. В деяких бронежилетах були відсутні: паспорт чи комплект ЗІП».

Понимаем, да, о чем речь? Ведь нет никакой гарантии, что «за время пути собачка могла подрасти». Вернее, в нашем случае была заменена на… да на что угодно. Одни плиты (и другие запчасти баллистические) из бронежилетов достали, более другие вставили и давай их исследовать изо всех сил. Про нарушение условий хранения вещественных доказательств уж промолчим.

– Мы пять лет назад изъяли у вас партию некачественного, вернее, кислого молока.
– Да ведь оно было качественное.
– Гы-гы… А ты докажи! Сейчас вся партия скисшая, а значит, некачественная. Преступный умысел на лицо…

Ага, я сам в шоке. Безусловно мы верим в профессиональный профессионализм детективов из ГБР. Ведь они даже экспертизу попытки прохода наших катеров через Керченский пролив хотят провести. А это будет посерьезней бронежилетов. Видать, не за горами экспертизы по каждому ответному выстрелу в сторону российских оккупантов. Не было ли у вас, шельмецы, преступного умысла в этот момент?! Они, да, они смогут. Креативный директор Андрюшка ещё и не такое придумает.

Вот такие штрихи к истории.

P.S. В понедельник доблестный Печерский суд будет выбирать меру пресечения офицерам украинской армии. Начало шоу в 14:00.


Я не эксперт в праве и не могу дать полную оценку происходящему. Скажу как офицер! Когда к нам пришла война и нужно…

Gepostet von Сэм Бравов am Donnerstag, 7. November 2019

Ситуация с Дмитрий Марченко , ребятами и брониками всколыхнула мои воспоминания 2014 года. Тогда ни кто не знал где…

Gepostet von Nata Kartasheva am Donnerstag, 7. November 2019

Я ношу броник Корсар с 14 года. Неоднократно выручал. Покупаю керамические бронеплиты для спецуры у Темпа-3000. Ни…

Gepostet von Tim Zlatkin am Donnerstag, 7. November 2019

 

 

Автор