Суд посилив покарання жінці за продаж новонародженої дитини (фото, відео)

23 серпня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Київської області розглянула апеляційні скарги обвинуваченої та прокурора відділу прокуратури Київської області, на вирок Броварського міськрайонного суду Київської області від 21 травня 2018 року, яким  жительку міста Бровари Київської області, раніше неодноразово судиму за вчинення умисних тяжких злочинів, яка має непогашені і незняті судимості визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 149 КК України (торгівля людьми) та призначено їй покарання у виді позбавлення волі на строк вісім років.

За результатами апеляційного розгляду колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Київської області вирок Броварського міськрайонного суду Київської області від 21 травня 2018 року скасовано в частині призначеного покарання та ухвалено новий, яким горе – матір засуджено за ч.3 ст. 149 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк десять років із конфіскацією всього належного їй на праві власності майна.

Довідково: 21 червня  2016 року, одразу після виписки із пологового відділення Броварської центральної районної лікарні жителька міста Бровари Київської області здійснила незаконну угоду купівлі-продажу малолітньої дитини, а саме передала власну новонароджену дитину покупцям, за що отримала від покупця грошову винагороду в розмірі 40 000 гривень.

 

Детальніше з текстом вироку Броварського міськрайонного суду Київської області від 21 травня 2018 року та текстом вироку Апеляційного суду Київської області від 23 серпня 2018 року Ви можете ознайомитися за посиланнями.

Джерело

Автор