21 квітня найбільший у Європі фонтан Roshen розпочав сезон роботи програмою «Віримо в Україну!» (фото)

21 квітня найбільший у Європі та найвидовищніший у світі фонтан Roshen розпочав сезон роботи у 2018 році програмою «Віримо в Україну!», яка проходила під гаслом «Єднаймося заради перемоги!».

За словами дружини Президента України, Голови Фонду Порошенка «єдність та віра допомогли українському народу вистояти і не зламатися у часи важких випробувань. Віра нас єднає, а єдинство – множить сили, які ми маємо направляти на добрі справи в ім’я людей – в ім’я України. Адже наша спільна мета – єдина, сильна та успішна держава», – підкреслила Марина Порошенко.

«Крок за кроком ми рухаємося у напрямку своєї мети – побудови європейської держави Україна. Ніхто і ніщо не зупинять нас на цьому шляху. Наша єдність і солідарність – запорука наших перемог», – сказав народний депутат України Олексій Порошенко.

Участь у відкритті цьогорічного сезону взяли військові, які захищали Україну від російської агресії на Донбасі, а зараз проходять медичну реабілітацію у Вінницькому клінічному військово-медичному центрі Центрального регіону та родини загиблих воїнів АТО.

Також Марина Порошенко запросила учасників гала-концерту ІІ Міжнародного пісенного фестивалю-конкурсу «Золотий птах» для дітей та молоді з особливими освітніми потребами. Прийшли на церемонію й десятки тисяч вінничан та гостей міста.

У ході урочистої церемонії присутні познайомилися з українцями, які власним прикладом показують позитивні зміни в Україні, а це ветерани АТО, які повернулися з фронту, започаткували власну справу і вона стала успішною; молоді науковці, досягнення яких визнані світом; переможці міжнародних фестивалів, які прославляють Україну в світі; діячі кіноіндустрії, які продемонстрували прорив українського кіно за кількістю та якістю фільмів, популярних серед великої аудиторії глядачів; українські спортсмени – переможці Олімпіади і паралімпійці, які продемонстрували нескореність духу і силу волі; українські співаки та групи, виступи яких на передовій піднімають бойовий дух українських воїнів.

Концертна програма вечора була представлена найкращими хітами українського рок-гурту «БезОбмежень», поп-рок гурту «Антитіла» та українським музичним гуртом «TheHardkiss».

Кульмінацією вечора став запуск світло-музичного фонтану ROSHEN з українською музичною програмою «Хвилі рідної душі».

Довідка: Світло-музичний фонтанний комплекс Roshen розпочав роботу 4 вересня 2011 року. Розташований він в руслі річки Південний Буг, в районі острова Кемпа. За сукупністю характеристик водограй є найбільшим в Європі та входить до десятки найбільш видовищних фонтанів світу і є єдиним у світі із системою занурення під воду на зиму. Фонтан має розліт струменів по довжині 140 метрів і висоту струменя понад 65 м. Він нараховує вісім програм тривалістю більше 20 хвилин та 8 коротких тривалістю 5-6 хвилин.

Джерело

Автор