Україна та Індія розширюють військово-технічне співробітництво (фото)

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Гладковський відвідав з візитом Індію, де провів зустрічі з вищим керівництвом оборонних відомств цієї країни

О. Гладковський провів зустрічі з вищим керівництвом оборонних відомств Індії, зокрема із Командувачем сухопутних військ генералом Біпін Раватом, Заступником командувача ВПС Рагхунатх Намбіарем.

Сторони обговорили питання щодо розширення двосторонньої співпраці, участі українських підприємств у програмах модернізації та поставки нової військової техніки для потреб Міністерства оборони Індії за програмою «Make in India».

«Україна та Індія вже мають тривалий та достатній досвід тісних контактів в оборонній галузі. Тим не менше, впевнений, що обидві країни мають усі можливості збільшити кількість напрямків співпраці в ОПК. І йдеться не лише про закупівлю та постачання. Мова йде про започаткування спільних проектів, перспективних для обох сторін»,- зазначив О.Гладковський.

Також відбулася зустріч із Головою Організації оборонних досліджень і розробок (DRDO) доктором Сельвіном Крістофером, під час якої сторони домовилися про початок співпраці у галузі створення високоточних снарядів.

О. Гладковський взяв участь у роботі 10-й міжнародної виставки Defexpo India 2018.

У рамках роботи виставки було підписано меморандуми про співпрацю та подальші наміри щодо укладання контрактів з п’ятьма індійськими компаніями. Переважною більшістю домовленості стосуються трансферу оборонних технологій за програмою Make in India, а також спільної участі в програмах модернізації бронетехніки та систем ППО, що перебувають на озброєнні Індії.

Джерело

“Укроборонпром” готовий технічно обслуговувати авіаносець ВМС Індії “Вікрамадітья”

 

12 квітня 2018 Генеральний директор ДК “Укроборонпром” у рамках DefExpo-2018 зустрівся із командувачем ВМС Республіки Індія адміралом Сунілом Ланбою.

Сторони обговорили подальшу участь підприємств українського ОПК у модернізації та розвитку індійських ВМС. Зокрема, ішлося про продовження поставок та налагодження спільного виробництва газотурбінних двигунів, обслуговування українськими спеціалістами авіаносця “Вікрамадітья”, збудованого свого часу корабелами суднобудівного заводу Миколаєва.

Павло Букін наголосив на зацікавленості України у спільному виробництві корабельних та берегових радарних комплексів, морських буїв, постачання запасних частин для індійських кораблів та підводних човнів. Командувач ВМС Індії висловив підтримку та зацікавленість у співпраці з українськими підприємствами за низкою існуючих проектів.

Джерело

 

ДП “Спецтехноекспорт” уклало в Індії нові контракти загальною вартістю понад півмільярда гривень

У перші два дні DefExpo-2018 спеціалістами ДП “Спецтехноекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, укладено нові контракти загальною вартістю понад півмільярда гривень. Загалом в роботі підприємства перебувають контракти на загальну суму півмільярда доларів.

Також, представники ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт” у рамках DefExpo-2018 підписали угоду про співпрацю із індійською державною компанією Bharat Electronics Limited. Угода визначає співпрацю сторін у рамках програм модернізації та локалізації виробництва компонентів бронетехніки.

Передбачено залучення представників українського та індійського ОПК до процесів створення нового танку для потреб Міноборони Індії, модернізації комплексів РЛС та ППО виробництва СРСР, спільних дослідно-конструкторських розробок, зокрема за гідроакустичним та радіолокаційним напрямками. Компанія “Bharat Electronics Limited” є однією з найбільших локальних постачальників оборонної продукції для Міноборони Індії.

Джерело

 

Міністр оборони Індії підтвердила зацікавленість у стратегічній співпраці із Україною у рамках Make in India

 13 квітня у рамках Defexpo-2018 відбулася зустріч Першого заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського із Міністром оборони Індії Нірмалою Сітараман. Було обговорено питання участі України у програмі розвитку оборонної промисловості Make in India.

Міністр оборони підтвердила зацікавленість своєї країни у стратегічній співпраці із українським ОПК. Пані Сітараман зауважила, що ознайомлена із процесом інтеграції інновацій і можливостей ОПК України у рамках програми Make in India.

Олег Гладковський наголосив, що ключовими напрямками цієї співпраці є військово-морська, військово-повітряна та бронетанкова тематики.

“Ідеться про постачання українських газотурбінних двигунів для ВМС Індії. Пропонуємо проекти комплексної модернізації танків Т-72 та БМП-2, систему активного захисту “Заслон”, проект виробництва двигунів для індійських танків”, підкреслив він.

Гладковський зауважив, що Україна вважає Індію стратегічним партнером України у ВТС.

“Маємо надзвичайно великий потенціал розвитку взаємин. Ми зацікавлені в двосторонніх масштабних довгострокових проектах, трансфері технологій, створенні спільних підприємств за усіма напрямками ВТС”, – наголосив він під час зустрічі.

Джерело

Довідково: Виставка DefExpo-2018 відбувається в Індії з 2000-го року раз на два роки за підтримки Міноборони Індії. На форумі представлено продукцію провідних світових компаній зі сфери ОПК.  Спеціалізація виставки – бронетанковаа тематика, ракетно-артилерійське озброєння, засоби ППО, військово-морська техніка, засоби зв’язку та РЕБ, безпілотні системи.

 

Фото на заставці  – авіаносець ВМС Індії “Вікрамадітья”

Автор