23 та 24 лютого Нацгвардія посилила охорону громадського порядку у Кривому Розі

На охорону громадського порядку в Кривому Розі вийшла збільшена кількість військових нарядів Національної гвардії. В криміногенних районах міста проводиться оперативно-профілактичне відпрацювання.

Роль Національної гвардії України в забезпеченні громадського порядку в м. Кривому Розі є значною, про що свідчить довіра до гвардійців як від органів місцевого самоврядування та національної поліції, так і від пересічних громадян. Присутність нацгвардійців на вулицях позитивно впливає на стан громадського порядку, це відзначають і в управлінні Національної поліції, і в адміністраціях міста та області. Тому саме до них звернулися з проханням збільшити присутність військових нарядів в криміногенних районах міста.

Для забезпечення безпеки громадян, а також запобігання проявам вуличної злочинності командуванням Національної поліції разом з командуванням військової частини 3011 Національної гвардії України було прийнято рішення 23 та 24 лютого задіяти максимальну кількість воїнів-правоохоронців для несення служби з охорони громадського порядку у рамках оперативно-профілактичного відпрацювання.

Окрім піших патрулів в районах несення служби були задіяні пересувні групи швидкого реагування, які надавали допомогу патрулям. У складі військових нарядів також були задіяні кінологи зі службовими собаками.

У період проведення оперативно-профілактичного відпрацювання спільними нарядами військовослужбовців с працівниками Національної поліції було затримано за адміністративні правопорушення 35 осіб, за кримінальні правопорушення – 5 осіб, із них 3 особи за крадіжку та 2 особи за умисне нанесення тілесних ушкоджень.

Джерело