Зради і перемоги тижня. 20 – 26 жовтня 2017 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 20 – 26 жовтня 2017 рр.

ЗРАДА

Поліція затримала командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського – той застосував травматичний пістолет під час бійки. Прибічники Коханівського заблокувалися в приміщенні Святошинськог суду. Поліція взяла приміщення штурмом. Затримано 30 осіб. Збитки завдані Святошинському суду становлять більше 500 тис. грн.

Зі Львівської галереї мистецтв зникли 621 музейних експонати. Нестачу було виявлено під час проведення інвентаризації музейних комплексів, які входять у Галерею мистецтв. Найбільше раритетів не дорахувались у фондосховищі Олеського замку.

В Івано-Франківську відсторонили від служби патрульних, які зупинили водія за п’яне керування автомобілем – останній поскаржився, що патрульні зламали йому мізинець при затриманні. Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв взяти цю справу під особистий контроль.

Київ посів друге місце в світі за вартістю оренди житла.

Унаслідок сутичок під Верховною Радою України, під якою з 17 жовтня проходить мітинг, постраждало шість осіб: 2 поліцейських, 1 спецпризначинець, 2 цивільних, 1 чоловік із числа активістів. Затримані наразі троє.

24 жовтня на сайт Міністерства інфраструктури, на системи Київського метрополітену та на аеропорт “Одеса” було здійснено хакерську атаку.

В Києві в результаті вибуху поранені народний депутат Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала. Двоє осіб загинули.

ПЕРЕМОГА

“Ми прийдемо. Скоро”. Над окупованим Донецьком за допомогою безпілотника розкидали українські листівки.

Правоохоронці затримали жінку, яку підозрюють у викраденні двомісячної дитини з дошкільного закладу у Києві. Дитина не постраждала.

Українcька шахістка Анна Музичук стала переможницею чемпіонату Європи зі швидких шахів, не програвши жодної партії.

Україна піднялася на чотири позиції в рейтингу Doing Business. Тепер Україна 76-та серед 190 країн.

Півсотні волонтерів української громади разом з Українською греко-католицькою церквою відроджують забутий український монастир Святого Теодора Студита «Студіон», який перебуває біля озера Альбано неподалік Риму (Італія).

Суддя Савранського суду Одеської області, яку раніше виправдав Апеляційний суд, отримала сім років позбавлення волі.

Засуджених в окупованому Криму представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова видали турецькій стороні. Жодних прохань про помилування кримськотатарські лідери не підписали.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор