Більше ніхто нас не шантажуватиме – Президент про енергетичну незалежність України

Президент Петро Порошенко заявляє, що в енергетичному секторі України відбулись кардинальні зміни, а енергоносії перестали бути політичним інструментом і перетворились на звичайний товар.

Президент також відзначив, що зараз ринковим товаром стає вугілля. «І більше ніхто немає права шантажувати нас після того, як перший американський корабель (прибув в Україну – ред.) вчора, як реалізація моїх домовленостей з Президентом США Дональдом Трампом щодо енергетичної безпеки нашої держави», – зауважив Петро Порошенко.

У свою чергу, Генеральний директор американської компанії Xcoal Ерні Трешер передав Президенту та керівнику Уряду символічний подарунок – перше американське вугілля, яке вчора надійшло в порт «Південний» (Одеська область) з Пенсильванії (США).

«Забезпечена енергетична незалежність нашої держави. В 2016 році ми лише вчилися жити без російського газу, а сьогодні ми довели всьому світові, що ми здатні прожити (без нього – ред.). І газ перестав бути політичним зашморгом і почав бути звичайним товаром», – підкреслив Глава держави.

Джерело