Посол Канади в Україні вручив ключі від молоковоза фермерському господарству (фото)

9 вересня, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук відвідав сімейну ферму у селі Нагірне Самбірського району. В межах візиту Посол спільно із керівництвом області, району оглянув господарство та вручив ключі від молоковоза родині фермерів.

Фермерське господарство «Ліщук Н. С.» – сімейна справа Олександра Ліщука. Господарство фермера – це 106 голів великої рогатої худоби. Свої знання і вміння чоловік передає синам та онукам. Молодші натомість вже помагають дідусеві по господарству.

«Мій дід також займався господаркою і мене це дуже вабило. Спочатку було 13 корів. Поступово викупляли приміщенні і розширювались. Стараємось, щоб корівкам було комфортно, разом з тим слідкуємо за якістю молока. Для мене важливо, що це наша сімейна справа. Тут працюють мої діти, тепер вже онуки. Вагомою допомогою для нас є підтримка ззовні»,- розповів фермер Олександр Ліщук.

Цьогоріч господарством «Ліщук Н. С.» за підтримки канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» створено систему доїння корів на пасовищі. Проектом господарству надано доїльну установку, генератор, холодильне обладнання, насіння та добрива для залуження 5 га пасовища.

«Всюди куди б я не їздив із проектом і обласна і районна і сільська влада дуже активно співпрацюють задля спільної справи. І я дуже радію коли це бачу. Це приклад того, як із землі виростає співпраця – кооперативна, громадська і державна», – зазначив Роман Ващук.

У свою чергу, голова Львівської ОДА Олег Синютка висловив вдячність Уряду Канади за дієву підтримку Львівщини та України.

«Ми завжди бачимо позитивні кроки та ставлення Уряду Канади до України. Про це свідчить і візит Прем’єр-Міністра Канади, підписання Канадою Угоди про вільну торгівлю, і навчання Репід Трайдент, де пліч-о-пліч перебувають канадійські інструктори з українцями задля спільної мети», – наголосив Олег Синютка.

Також гості та фермери спільно урочисто відкрили новий корівник на господарстві.

Джерело

Автор