Пройшли змагання спеціалістів–кінологів Східного регіонального управління ДПСУ (фото)

На базі Харківського прикордонного загону проведено змагання серед спеціалістів-кінологів Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

В них взяли участь команди Луганського, Харківського, Сумського, Донецького та Краматорського загонів – всього 13 військовослужбовців зі своїми чотирилапими підопічними, які були визнані кращими у своїх підрозділах та досягли високих результатів службової діяльності.

Основною метою проведення змагань було визначення кращих фахівців–кінологів регіонального управління, узагальнення передових форм та кращих методик підготовки інспекторів-кінологів зі службовими собаками, популяризація прикордонної кінології та пропаганда військово-прикладних видів спорту і здорового способу життя.

Відповідно до програми змагань, в них взяли участь кінологи з розшуковими та спеціальними собаками. Під час охорони кордону розшукові собаки використовуються для пошуку людини по запаховому сліду, огляду місцевості та затримання порушників кордону, як правило, на зеленій ділянці кордону.

Спеціальні собаки використовуються в пунктах пропуску для пошуку зброї, боєприпасів, наркотичних та вибухових речовин. Саме за даними напрямками і змагалися чотирилапі прикордонники зі своїми господарями.

За підсумками змагань в індивідуальній першості серед спеціалістів зі службовими собаками кращі результати показали військовослужбовці Сумського загону – прапорщик Дмитро Кириченко з бельгійською вівчаркою Шерлі та прапорщик Євген Подставка з німецькою вівчаркою Арес. Серед фахівців з розшуковими собаками кращий результат показав старший сержант Сергій Руденко з німецькою вівчаркою Брікс, які проходять службу в Харківському загоні.

В командній першості кращими стали кінологи Сумського загону.

Із прикордонників-кінологів, які показали кращі результати, буде сформовано команду, яка представить Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України в змаганнях на першість прикордонного відомства.

Джерело