Генератор шкідливих законопроєктів

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Що не пленарний тиждень, то пачки шкідливих законопроєктів, якими влада ускладнює ситуацію в країні.

Вчора (17.09.2024 р. – Ред.) з другої спроби в першому читанні ухвалили підняття податків, зокрема, військового збору до 5%. Це дасть лише 30 додаткових мільярдів і не вирішить проблеми, але впаде тягарем на всіх громадян.

Логічніше було б навести порядок, наприклад, на ринку грального бізнесу, який відкрили слуги, і обкласти додатковими податками його. Але цю сферу вони не чіпають 😳 .

Будемо подавати зміни, але надія примарна. Особливо з огляду на те, як розглядали поправки до змін до бюджету 2024 року після помилки або злочину Уряду, який не передбачив 500 млрд на ЗСУ до кінця року. Наші раціональні пропозиції владі не потрібні. Поправки розглядали, коли в залі майже нікого не було. Дуже відповідально для воюючої країни…

Крім цього, слуги штовхають законопроєкт, яким хочуть дозволити людям без українського громадянства обіймати у війську офіцерські посади. Мовляв, це допоможе залучити фахових людей.

Ідея гарна і важлива, але виконання знову дуже дивне. Спеціальну перевірку кандидатів проводитиме не СБУ, а новостворений рекрутинговий центр. Там за допомогою поліграфа перевірятимуть людину, яка матиме доступ до інформації з обмеженим доступом.

Пам’ятаєте, Дубінський якось проходив поліграф? Спокійно пройшов.

Не голосували за цей законопроєкт і не дозволили ухвалити його в цілому в звичному для слуг турборежимі. Буде друге читання, і будемо наполягати на серйознішому ставленні до національної безпеки.

Автор