Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв участь в урочистому піднятті Державного Прапора України на острові Хортиця (фото, відео)

У середу, 23 серпня 2017 року, на острові Хортиця у Запоріжжі відбулися урочистості з нагоди святкування національного свята – Дня Державного Прапора України.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв участь у святковій церемонії підняття державного стяга над славетним островом. Також в урочистостях взяв участь Голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль.

На оглядовому майданчику Музею історії запорізького козацтва зібралися представники міської та обласної влади, громадськості, військові, волонтери.

Юрій Луценко привітав учасників заходу зі святом та висловив переконання, що країна, яка змогла майже голіруч зупинити орду, яка контролює 1/5 суші Земної кулі, зможе вибороти свою свободу і побудувати заможну і щасливу країну: «І над нами є, був і буде наш синьо-жовтий прапор».

Рівно о 9:00 Державний Прапор було урочисто піднято на флагштоці, розташованому на кургані поблизу музею.

Також за видатні особисті здобутки були вручені державні нагороди з нагоди Дня Незалежності України.

Після святкової церемонії Генеральний прокурор Юрій Луценко відвідав козацьку церкву на острові Хортиця, якій подарував старовинну ікону Св. Георгія та шаблю.

 

Автор