Ворога знецінювати не можна, а власне військове керівництво можна?

Ірина Геращенко

Вчора Нацрада з питань ТБ рекомендувала українським журналістам не знецінювати ворога й не називати терористів і вбивць орками та чмонями.

Погоджуюся, проти нас воює сильний, жорстокий, безпринципний ворог. Нелюди, окупанти, терористи, покидьки – російська армія заслуговує сотні найдошкульніших синонімів. Як на мене, Нацрада перестаралась у своїй емпатії. Безумовно, словник війни потребує виваженості, але критикувати розмовні «русня» і образні «орки» – явний перебор.

І паралельно з тим, як Нацрада рекомендує утримуватися від грубощів проти окупанта, слуга народу Марʼяна знову атакує військове керівництво країни, Головнокомандувача і його команду.

Місяць тому слуги притягли в залу ВР бойових комбригів і примусили їх бути декораціями для голосування закону про мобілізацію. Непопулярний законопроєкт доповідав якраз генерал Содоль, командувач обʼєднаних сил ЗСУ взяв на себе цю невдячну роль. Хоча за Конституцією мобілізація – це відповідальність Верховного Головнокомандувача, але військові і тут взяли удар на себе.

Сьогодні слуга, яка й досі є заступницею голови комітету нацбезпеки, знову атакує вже нове військове керівництво. А те, що постанову про її звільнення з посади заступниці комітету не виносять у залу, говорить лише про високий дах на Банковій.

Тож торпеда вилетіла не сама. Це знову сценарій. Треба ж знайти винних у незадоволенні суспільства провальною мобілізацією і важкою ситуацією на фронті. Не питати ж у політичного керівництва про дрони, фортифікації та інші провалені владою речі? Тому знову запускають торпеду, а та вже звично накидає на військових.

Припиніть дискредитувати військове керівництво, слуги! Особливо дико це виглядає в контексті старту кампанії мобілізації, уточнення і збору даних військовозобовʼязаних. Не можете допомогти військовим, то хоч не заважайте.

 

Фото: Головнокомандувач ЗС України

Автор