Глава держави: Наш обов’язок – зробити усе можливе, щоб синьо-жовтий прапор знову гордо майорів над усією територією України

Нинішнє покоління українців має зробити все задля відновлення територіальної цілісності України, повернення Донбасу і Криму під синьо-жовтий державний стяг. На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час урочистої церемонії підняття Державного Прапора на Софійській площі.

«Наш обов’язок – як перед минулими, так і перед прийдешніми поколіннями – зробити усе можливе, щоб синьо-жовтий прапор знову гордо майорів над усією територією України, включно з Кримом, Севастополем, Донбасом», – підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що російських окупантів «від українського прапору корчить, як чортів від ладану», тому вони й боряться із проявами патріотизму до Української держави на окупованому півострові та на Донбасі. «Вони кинули за грати кримчанина Володимира Балуха. За те, що він на українській землі, у Криму над своєю домівкою вивісив український прапор. Балух знав, чим ризикує, але свідомо пішов на цей мужній вчинок. Володимир буде вільним, і Крим буде вільним від Росії та її «зелених чоловічків», – сказав Президент.

На думку Глави держави, трагічні й водночас героїчні події останніх років перетворили національний прапор на справжнє знамено боротьби за свободу, демократію, незалежність. «Державні Прапор, Герб, Гімн стали невід’ємною складовою нашого життя, об’єднуючим началом. Незалежно від етнічної та релігійної приналежності, мови спілкування вони гуртують нас в одне єдине ціле – українську політичну націю. Під ними народилося і вже змужніло нове покоління вільних молодих людей, які сповідують свободу, незалежність, демократію», – констатував Глава держави.

Петро Порошенко нагадав слова українського політичного, культурного та релігійного діяча Августина Волошина: «Народний прапор є в кожного народу предметом великої пошани й пієтизму, яко символ його індивідуальності, історичних традицій, символ його народних і культурних змагань та ідеалів».

Джерело