Понад 900 бійців «Азову» вже 600 днів знаходяться у полоні

Понад 900 бійців 12-ої бригади спеціального призначення «Азов» НГУ вже 600 днів знаходяться у російському полоні. Про це у Телеграмі повідомила Асоціація родин захисників «Азовсталі», передає Укрінформ.

«600 днів понад 900 бійців 12-ої бригади спеціального призначення «Азов» НГУ, які билися з переважаючими силами ворога в оточеному Маріуполі, знаходяться у полоні», – йдеться у повідомленні.

В Асоціації зазначили, що весною 2022 року «азовці» виграли час для всієї країни, і сьогодні витягти їх зі страшної неволі — обов’язок кожного українця.

«Пам’ятаємо про наших полонених побратимів та про їхній чин. І робимо все, аби вони повернулися додому. Їхня свобода — наша найбільша мотивація», – наголосили в організації.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові понад 80 днів тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу «Азовсталь», яка тривала кілька днів.

У ніч на 29 липня 2022 року Росія скоїла теракт, влаштувавши вибух у бараку виправної колонії в Оленівці, в якому перебували українські військовополонені. Тоді загинули щонайменше 50 захисників «Азовсталі».

За словами Катерини Прокопенко, дружини командира полку «Азов», Героя України Дениса Прокопенка, тільки у полку «Азов» щонайменше 50 бійців загинули, близько 100 – зазнали поранень.

Джерело

Автор