Якщо не знаєш, що сказати, кажи правду (спростування)

Дана Ярова

Детективно-драматичний епізод серіалу «Особливості закупівель Міністерства оборони» під назвою “Якщо не знаєш, що сказати, кажи правду”. Штош.

Серія перша.

Вчора я розмістила допис стосовно наказу Міністерства оборони України №375 щодо відновлення його у повному обсязі. Відновлення його потрібно для приймання проторгованої зимової форми на ProZorro за НОРМАЛЬНИМИ стандартами. Тобто:

1. Згідно технічних умов, де зазначено склад тканини, її вогнестійкість, водовідштовхування, щільність і ще дуже багато показників.
2. Еталонного взірця, затвердженого службою тилу Генеральний штаб ЗСУ.
3. Та з можливістю рандомної перевірки всієї партії товару шляхом передавання до лабораторії якоїсь кількості на перевірку технічним вимогам.

Серія друга.

Два місяці я піднімаю це питання скрізь. Громадська антикорупційна рада при МОУ направила навіть лист на Міністра оборони з цього питання.

Питання я підіймала навіть на Комітеті ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Два місяці мені розповідали, що відновлення наказу «блуждають» коридорами Міністерства оборони України. І ось-ось-ось має бути відновлення.

На Комітеті ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки було сказано, що наказ на погодженні у Головнокомандувача ЗС України та після погодження має потрапити до Державної Регуляторної Служби України та Міністерства юстиції України.

Серія третя. Everybody lies.

У звʼязку з наближенням строку прийому речового забезпечення, а саме зимової форми (30.09.2023), я щоденно дізнавалась у очільника Центрального управління контролю якості Міністерства оборони щодо долі цього наказу.

Протягом тижня я отримую відповідь, що наказ знаходиться на розгляді в Міністерстві юстиції. Я навіть уявити собі не могла, що очільник Центрального управління контролю якості надає неправдиву інформацію.

Навіщо?

Можу зробити своє припущення: щоб прийомка зимової форми проходила таким же чином, як і турецьких курток по РОБОЧОМУ ВЗІРЦЮ. Або за принципом «кого хочемо, того приймаємо».

Серія четверта. Посипаю голову попелом.

У звʼязку з вищевикладеним доповідаю.

Відновлення в повному обсязі наказу №375 не зроблено на рівні Міністерства оборони. Він навіть не зайшов ще в Державну регуляторну службу України. Після чого він має бути підписаний вже новим Міністром оборони. І тільки після того потрапити в Міністерство юстиції.

Я не знаю, навіщо це було зроблено, може, розрахунок був на те, що я не зможу сама спростувати інформацію, що мене наі@@@и ввели в оману, але я вмію визнавати свої помилки. Певно, я мала перевірити вказану інформацію, а не довіряти словам посадової особи такого високого рівня Міністерства оборони.

Тому:

1. Відповідний підрозділ зараз бігає, суєтиться та погоджує відновлення прямо зараз.
2. Приношу вибачення Денису Малюську. До вас наказ дійсно не надходив. Але я більш ніж впевнена, що коли до вас та Олексія Кучера зайде цей наказ, ви за декілька днів зробите свою роботу. І до 30.09 2023 наказ №375 буде відновлено у повному обсязі, приймання товару буде проходити правильно. А Збройні Сили України своєчасно отримають якісну зимову форму.

P.S. Свої висновки я зробила.
P.S.S. В яку країну казкового піз@@ю я потрапила.

Перепост не завадить.

 

Автор