Доля ялинки в Києві залежить від безпекової та енергетичної ситуації – КМДА (проєкт ялинки)

Питання щодо встановлення новорічної ялинки у столиці вирішуватиметься ближче до кінця листопада з урахуванням безпекової та енергетичної ситуації.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає кореспондент Укрінформу.

Електронна петиція №11449 на сайті Київської міської ради щодо недоцільності встановлення новорічної ялинки у Києві набрала необхідну кількість голосів для розгляду місцевою владою.

“Вважаю недоречним встановлювати ялинку, витрачати кошти на її придбання, монтаж, обслуговування та демонтаж. Виділенні кошти доречніше витратити на допомогу ЗСУ чи допомогу ВПО. Розумію, що свято має бути, але нехай воно буде у кожного вдома, а ми як свідомі мешканці столиці в той же час можемо в цьому році обійтися без встановлення головної ялинки Країни”, – йдеться у петиції.

Петицію на цей момент підписали 6187 киян.

Як зазначили у КМДА, електронна петиція буде розглянута відповідно до рішення Київської міської ради від 8 жовтня 2015 року № 103/2006 “Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій” (зі змінами).

“Питання щодо встановлення новорічної ялинки у Києві буде вирішуватися ближче до кінця листопада з врахуванням безпекової та енергетичної ситуації”, – пояснили Укрінформу в пресслужбі КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада планує встановлення новорічної ялинки, але все залежатиме від безпекової ситуації у місті.

Джерело

Масових святкувань на Різдво й Новий рік у столиці не буде – Кличко

Столична влада планує встановлення новорічної ялинки, але все залежатиме від безпекової ситуації у місті.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у “Великому інтерв’ю Вадима Карп’яка” в об’єднаному телемарафоні, передає Укрінформ.

“Новий рік і Різдво скасовувати ніхто не буде. Я переконаний, що кожен зможе відсвяткувати у своїй родині. Масових святкувань у нас сто відсотків не буде. Що стосується новорічної ялинки, ми зараз розглядаємо це питання, відштовхуючись від безпеки. Але ми хочемо, щоб у ці складні часи ялинка була”, – сказав він.

За словами Кличка, буде ялинка чи ні, стане відомо ближче до Нового року, але попередньо влада підтримує її встановлення – “тому що атмосфера Нового року має бути”.

Джерело

 

В Києві почали підготовку до встановлення новорічної ялинки. Якою вона буде

Поки не відомо, де саме в столиці цього року поставлять ялинку, але вже розпочато роботу по підготовці до її встановлення. Сайту Realist.Online вдалось дізнатись, як може виглядати головна новорічна ялинка країни.

“Зараз вивчаються всі можливості по встановленню головної ялинки. Обговорюються різні варіанти. Мер підтвердив, що ялинку буде встановлено. Ми працюємо, шукаємо партнерів і спонсорів, готуємось. Ескіз ялинки вже розроблено. Можу сказати, що цього разу ялинка буде не про новорічне диво. Цього року зовсім інша історія”, – розказав сайту Realist.Online президент Folk Ukraine Ігор Добруцький, організатор новорічного свята на Софійській площі.

Він уточнює, що розроблено декілька варіантів ескізів, якою може бути головна новорічна ялинка 2022-2023. Один із них ви можете побачити на ілюстрації.

Ялинка прикрашена іграшками в кольорах національного прапора, а також квітами і свічками. На маківці замість різдвяної зірки – тризуб.

Фото: Realist.Online

Джерело