Зради і перемоги тижня. 4 – 10 серпня 2017 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 4 – 10 серпня 2017 рр.

ЗРАДА

Суд відпустив під домашній арешт сина екс-керівника “Енергоатому” Артема Кіма. За версією слідства Артем Кім, використовуючи родинні зв’язки, у 2012-2014 роках сприяв перемозі двох комерційних структур на торгах із закупівлі електрощитового обладнання, які проводила Південно-Українська АЕС. Йому інкримінують ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу – розкрадання.

Україна цьогоріч імпортувала вугілля на $1,5 млрд, половина – з Росії. Із Росії надійшло понад 51% вугілля, зі США – понад 25%, з Канади – майже 8%.

Валентин Гонтар із позивним «Прапор», ветеран АТО з батальйону «Донбас», загинув від вибуху гранати у Святошинському районі Києва. Після тривалої розмови з родичами та адвокатом слідчі перекваліфікували справу із самогубства на умисне вбивство.

Донька заступника голови Луганського обласного військкомату Олега Моцпана відпочиває в окупованому Криму, російському Сочі і захопленому бойовиками “ЛНР” Луганську. Моцпан є учасником бойових дій, а зараз займається мобілізацією українських воїнів у АТО.

Кабінет міністрів ухвалив рішення підвищити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв.

Кабінет міністрів України звільнив заступника міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Оксану Сивак. Сама Сівак пояснила що звільнилася: «Через розбіжності у підходах до командної роботи та втрату взаємної довіри».

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують 19 кримінальних справ за фактом корупції на ПАТ “Укрзалізниця”.

ПЕРЕМОГА

Упродовж останніх років тираж російськомовних видань в Україні впав у два рази. Про це свідчать дані державної наукової установи “Книжкова палата України імені Івана Федорова”.

Головна військова прокуратура передала Укрзалізниці тисячу заарештованих залізничних напіввагонів, які належали компанії, пов’язаної з колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком.

Апеляційний суд Києва наклав арешт на так званий «Вертолітний майданчик екс-президента Віктора Януковича».

Науково-виробничий комплекс “Іскра” створює дослідний зразок радіолокаційної станції нового покоління 80К6Т, яка працює на твердотільних модулях. Станція відповідає всім світовим стандартам і має можливість транспортування американським військово-транспортним літаком С-130 Hercules.

Український школяр Антон Ципко здобув золото на міжнародній олімпіаді з інформатики.

Суд арештував все наявне в державному реєстрі нерухоме майно колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Від 2015 року в Україну не пропустили близько 20 тис. громадян РФ.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор