Парасюк блокує у готелі…

Скажіть мені чого вони такі дурні? Ну звідки в них оця щуряча ненажерливість – така, що й інстинкт самозбереження гасить? Ну от звідки в них така тяга до відпочинків на дачах Ротшильдів, до квартир на 200 квадратів, до «крузаків» на блокадах? Звідки?

Я не кажу про моральну сторону справи – хай вже їй… Я кажу про банальну доцільність.

Якщо ти критикуєш владу, чіпляєш її за болісне, створюєш геморой – ти мусиш бути готовий до того, що тобою займуться. За тобою слідкуватимуть. Тебе зніматимуть. Тебе перевірятимуть. Найбільш простий спосіб очорнити противника – довести «та він сам нічим не кращій!»

Хто істину сказати хоче людям – не мусить жерти краще ніж вони. Сучасні борцуни цю заповідь явно не знають і знати не хочуть.

От і виходить. Один – мотається на віллу Ротшильдів та в’їжджає в розкішні апартаменти. Другий – купує собі земельку, оточує себе людьми сумної репутації та фірмами-прокладками через які відкачує грантові гроші. Третій – так замарався на розподіленні грантів, що тавра ставити нема де. Четвертий наробив по собі такої слави, що колишні побратими та підлеглі його називають не інакше як шахраєм. П’ятий – міняє машини як рукавички і «блокувати кривавий бізнес влади» їздить на «крузаку». З готелю, де «блокує бізнес влади» ночами. З непоганого такого готелю, скажу я вам. З батьком та озброєними охоронцями…

Чи не тому щойно, ще один з них так захоплено смакував, як всіх хто незгоден з їхніми поглядами битимуть ногами – і чи не тому цей пост так ударно пролайкали численні борцуни, антикорупціонери, міністри?.. Це ж було так класно колись, коли той хто проти тебе, апріорі – ватан, а свої не помічають, ані твоїх брудних оборудок, ані відпрацьовування грантів… Це ж так несправедливо, повалити стару владу, аби замість стати такою самою владою, але – правильною, від тебе вимагають жити… за тими самими правилами, до яких ти ж закликав і закликаєш. Правда?

А знаєте як вони виглядатимуть коли стануть владою, якщо вже зараз не соромляться «крузаків» на блокадах – якщо їм навіть на думку не спада, що така поведінка їх просто дискредитує? Я вам розповім як вони виглядатимуть. Вони їхатимуть великим кортежем на багато-багато лімузинів. Їм створюватимуть «зелену вулицю» перекриваючи інші виїзди на дороги. В тому числі – бульдозерами…

Нічого не нагадує?

Не кожному те дане, перемігши сатану – не стати сатаною самому. З цими чуваками зрозуміло уже все і остаточно. Дядька Петра їм не перемогти НІКОЛИ. Бо коли життя ставило дядька Петра перед вибором між стратегічною багатокроківкою вигідною колись, і баблом тут і зараз, дядько Петро обирав стратегічну багатокроківку. Він мільйонером став через це. Він живий через це, про всяк випадок.

«Якщо ви втратили гроші – ви не втратили нічого», – приказка дуже популярна серед мільйонерів.

А от ці чуваки оберуть бабло. Тут і зараз. Їхня щуряча жадібність заблокує волю до будь-якого іншого вибору. Без питань.

На тому їх і зловлять.

Автор