Від перестановки прізвищ нічого не зміниться (відео)

Ігор Артюшенко

Тиждень тому пан Гончарук заявив, що нарешті, як виявляється, подолана корупція у вищих ешелонах влади та відбувається економічне зростання.
Якщо це так, то постає одне закономірне питання: «А навіщо тоді міняти уряд?»
Виходить, що або Гончарук бреше та маніпулює, або корупціонери від влади знову хочуть повернути корупцію і зменшити економічне зростання.

Але насправді немає в нас в країні ні уряду Гончарука, ні фракції Арахамії чи партії Корнієнка. У нас є уряд, фракція та партія імені Зеленського, бо саме він проводив з усіма урядовцями та кандидатами співбесіди та фактично приймав їх на роботу. І саме тому від перестановки прізвищ нічого не зміниться.

І у ситуації з можливим перезавантаженням уряду правильніше говорити не про обличчя та прізвища, а про програми дій. Влада повинна спочатку озвучити, що вона планує робити з економікою, медициною чи соціальною сферою, а вже потім обирати виконавців під ці завдання.

Стратегія ж Зеленського полягала в тому, щоби призначити на посади невідомі обличчя, щоб у разі виникнення проблем ними можна було легко пожертвувати.
Саме тому уряд Гончарука звільнять. Можливо, не зараз, а ближче до місцевих виборів.
Але це необхідний крок для Зеленського, щоби вчергове довести своєму електорату, що “цар хороший, а бояри погані”.


Олексій Петров

В нынешнем сериале от Голобородько, зрителями и даже участниками которого являемся мы все, есть два запасных шага для великого лидера современности.

Когда его рейтинг будет стремиться к точке невозврата, он включит «громоотвод». Чтобы бросить прастому наріду кость для растерзания. Ложную цель. Сначала отправит в отставку Кабмин. (Кстати, чего так быстро, если там все профессиональные профессионалы, которые впервые в политике?!). Дескать, не оправдали надежд. Подвели. Заставили краснеть и смещённого дуть сопли в платок. Это немного стабилизирует электоральные пристрастия.

Но не надолго. И вот когда рейтинг снова ринется ко дну, на этот случай есть второй тумблер – Верховная Рада. Ведь на монобольшинство можно будет списать всё, что угодно…

Вот только эти две козырные карты оказались краплёными. Ведь именно их (и кабмин, и депутатов) сам же Голобородько и привёл за руку в политику. Дав власть и полномочия.

И третьей карты всё равно нет…

 

Карикатура © Дмитро Гапчинський