Як мене вже дістав цей совок!

“Встановлю зарплату 1500 доларів”, “Обіцяю до 2023 року догнати Польщу за зарплатами”, “Чесна зарплата 800 доларів”…

Як мене вже дістав цей совок!

Пора би вже на 28 році Незалежності усвідомити, що держава не може прямо впливати на зарплати громадян в умовах ринкової економіки. Тим більше це не може робити Президент в умовах парламентсько-президентської республіки.



Власне, це ще один момент чим якісно відрізняється Порошенко від кандидатів, які обіцяють комунізм, але з зарплатою в доларах. Правда, вони не кажуть в яких доларах. А може це зімбабвійські долари?

Влада не має підвищувати зарплати громадянам (за винятком державного сектору та регулювання рівня мінімальної зарплати), бо влада не може цього зробити, вона не може змусити власника підприємства Андрія підвищити зарплату кондитеру Петру, скільки би Андрій не питав “Де Петро?”. Так діла не буде!

Але влада може і має займатися створенням умов для збільшення зарплати, для розвитку бізнесу.

І поки кандидати обіцяють, що власник Андрій буде платити кондитеру Петру 1500/800/чи 3000 доларів, Порошенко продавлює угоду про Асоціацію з ЄС. Поки кандидати кричать, що не треба вносити зміни до Конституції, бо нас в ЄС ніхто не чекає, а “я не ходжу в гості без запрошення”, Порошенко таки домагається цього.

Адже шлях до ЄС цінний самим процесом, який збільшить ефективність функціонування держави та відкриє нові можливості для бізнесу, що в свою чергу відіб’ється на зарплатах і напевне вже може перевищити ті показники, які нам обіцяють нео-комуністи замасковані під реформаторів європейського штибу.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial