«Месії» ніби різні, але їх об’єднує одне

Валерій Прозапас
Валерій Прозапас

“Втомлена” людина не буде ставити перед собою надзавдання добитися повернення Криму та деокупації Донбасу, подати заявку на членство в ЄС та отримати ПДЧ – державні амбіції Петра Порошенка в порядку.

І, відповідно, така мета виключає будь-яку перемогу на виборах окрім прозорої та чесної, бо в іншому випадку в євроатлантичних структурах Україну й слухати не будуть.

Тому вереск про “підкуп” і “маніпуляції” вигідний, самі розумієте, кому, це маркер малоросів та московської грязі. Які за чотири останні роки штучно “не побачили” нічого крім “зубажіння” та засмічують людям мозок прямою калькою “зради” з каналу “росія”, в той час коли інші, попри спротив, будували оборонний, мовний, дипломатичний, інтеграційний, освітній, інформаційний та ментальний фундамент держави.



Проте ще далеко не все вирішено, бо доброму українському народу постійно підсовують в “еліту” всякий непотріб, а ми любимо порозважатися екзотичним вибором.

Наразі омріяна “альтернатива” прекрасна, важко навіть визначитись, хто цього разу краще підходить на роль “спасітєля”.

Та, хто обіцяє погано замасковане більшовицьке “народовладдя” та “вдвічі дешевший газ”, який (будьте відвертими) можна взяти лише в Газпромі?
Той, для кого Україна “кускі зємлі” і “єслі чєстно напомінаєт актрісу порнофільмов”?
Той, хто колись роззброїв армію, а тепер поливає брудом її розвиток?
Той, хто вже в квітні 2014-го заверещав “ми програли війну”?
Може ті, хто хочуть перетащити полудохлу “новоросію” з окупованої частини Донбасу на вільні землі?

“Месії” ніби різні, але їх об’єднує одне.
Будь-хто з них, на відміну від довівшого свою непримиримість до Кремля Порошенка, стане подарунком Путіну на посаді Президента України та Головкома ЗСУ, бо ніхто з них, зауважте, не називає московського царя головним ворогом, як вбивцю українців і військового злочинця.

Тому нам важливо нарешті навчитися підтримувати складні, але реальні справи, осадити популізм і відправити маріонеток на помийку, слідом за комуністами.

Попереду найважча перемога – над самими собою.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial