Президент поспілкувався з виборцями

Дмитро Вовнянко
Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Скажу чесно, я не зразу зрозумів, що за Форум організує кандидат в Президенти Петро Порошенко і навіщо він потрібний? Ну, був же ніби вже Форум «Від Крут до Брюсселя», де Петро Порошенко оголосив про висування кандидатом у Президенти України? Що буде тут? На Всеукраїнський громадський форум «Відкритий діалог» я йшов дещо з тривогою – що це буде?

Це був офіційний початок передвиборчої кампанії кандидата Петра Порошенка. І почав Президент передвиборчу кампанію вельми оригінально, як для більшості кандидатів, – він поспілкувався з виборцями. Як це виглядало?

Почну з того що мені НЕ сподобалося. Я не надто люблю багатолюдні заходи. А це був як раз той випадок. Людей було багато. Зал Палацу Спорту був заповнений. Так. Людей привозили автобусами – з Харківщини, з Франківщини, з Січеславщини (скоро буде), з Вінничини… Коротше, на Форумі була присутня вся Україна – представники всіх її регіонів. В тому числі – Донецька і Луганська області.



Як проходив Форум?

Перед присутніми виступили народні депутати Артур Герасімов і Сергій Березенко – голова і заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» у Верховній раді. Зрозуміло. Це – команда кандидата Петра Порошенка.

Виступив Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко. Ветеран війни. Людина, яку витягували з полону пошматованим. Людина, яка живе повноцінним життям, незважаючи на інвалідність. Така підтримка дорогого варта.

Виступили діячі культури. Режисер Ахтем Сеітаблаєв. Актори Ірма Вітовська та Ада Роговцева. Нікого представляти не треба – гарно відомі всі. Говорили про очевидне – в Україні з’явилося кіно, здатне збирати зали. З’явилося завдяки допомозі держави.

Виступив Дмитро Павличко. Поет. Колишній народний депутат УРСР і України. І ще – один з батьків-засновників Незалежності України. Тут уже натяк про спадковість поколінь.

Потім на сцену вийшов сам Петро Порошенко. Зміст виступу передавати не буду – основні тези висловлені окремим дописом. Петро Порошенко оголосив офіційний початок своєї передвиборчої кампанії. По закінченні виступу він запросив на сцену Першу Леді України – свою дружину Марину Порошенко. Потім був виконаний державний гімн – причому звучала тільки музика, слова учасники форуму співали самі. А потім…

А потім я побачив смертельну тугу в очах охоронців. Президент спустився в зал – і його зразу оточив натовп. Що там було всередині, сказати не можу – не бачив. Але з Петром Порошенком фотографувалися, селфілися, його про щось питали, щось казали…

Не знаю, як ви, я таких видовищ ще не бачив. Чув. Бачив відео, але на власні очі – вперше.

Хоча мабуть воно так і треба. Коли оголошення початку виборчої компанії перетворюється на спілкування політика з виборцями.

Діалог був. Відкритий.

Президент поспілкувався з виборцями

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial