Не питання, чи Порошенко виграє ці вибори

Не питання, чи Порошенко виграє ці вибори
Володимир Мартинюк

Питання – коли, тобто в котрому турі… 🙂

***

Наскільки “рейтинги” кандидатів у Президенти, які регулярно публікуються, є реальністю, а не піар-кампанією, – це велика запитання.



Тимошенко почала дуже активну виборчу кампанію ще у 2017 році. Тому ці рейтинги можуть мати якийсь реальний зміст – за півтора року своєї дуже потужної “виборчої кампанії” Тимошенко безперечно переконала і активізувала всіх своїх виборців. Але погано для неї те, що більше їх вже не буде… Ну ще трохи когось перебіжить від інших кандидатів…

Тобто вона вже наближається до своєї “стелі”.  Більше того – гарантую що в разі проходження Тимошенко в другий тур ВОНА програє будь кому, хто разом з нею в тому другому турі опиниться – завдяки своєму антирейтингу…

Гадаю, що саме на тому зараз будується тактика всіх інших кандидатів:

  1. Попасти в другий тур.
  2. Попасти разом Тимошенко.

Але Порошенко схоже абсолютно не проти того, аби знову повторити свій результат 2014 року – виграти вибори вже в першому турі. Про це час від часу кажуть ті, які “асоціюються” з його “виборчою командою”.

І це узгоджується з його теперішньою ситуацією – діючого, і в порівнянні з попередніми – напрочуд ефективного Президента України.

І ще наявністю активного і прекрасно організованого – завдяки Інтернету та власній “самоорганізації”- “електорального ядра”.  😉

Тому що “порохоботи” – це не боти, насправді це очевидна реальність. І це для конкурентів Порошенка дуже сувора і похмура  🙁 😎 реальність…

У Порошенка також є антирейтинг, але він неглибокий, поверховий і штучний – за рахунок ототожнення його з “владою” і паразитування медіями на “монархізмі” середнього виборця – за все відповідає “цар”, тобто Президент, і всі проблеми, навіть особисті, можна “вирішити” заміною “царя”.

Цей антирейтинг викликаний зокрема і тим, що його суперники вже майже два роки діють в режимі активної і повноцінної передвиборчої кампанію.  Яка насправді для них є не “президентською” , а “антипрезидентською”.

Тобто кампанією проти Петра Порошенка.
Не як Петра Порошенка, а як чинного Президента України…

Але це не так вже й важко подолати активною передвиборчою кампанією, якої Порошенко , як законослухняний громадянин ще не починав.

Бо те, що йому зараз закидають в “самопіар”, – це його робота, як Президента. І одним із обов’язків Президента є й інформування громадян про свої наміри, плани і, звісно, досягнення. І докори Порошенку в “самопіарі” – це звинувачення його в тому, що він відкрито, “гласно” і, найголовніше, успішно виконує свої обов’язки.

Обов’язки Президента України.

***

А тактику “попадання в другий тур” з, так би мовити, умовною “Тимошенко” – тоді це був Петро Симоненко – блискуче застосувала команда Леоніда Кучми на виборах 1999 року.

Правда, тоді ще був один нюанс – аби в тому другому турі виграти навіть у Петра Симоненка, Кучма був змушений укласти “договірняк” з націонал-демократами, вони погодилися підтримати Кучму за умови, що він після приходу до влади призначить Прем’єр-міністром Віктора Ющенка…

Кучма виграв і виконав свою домовленість – призначив Прем’єром Віктора Ющенка. При цьому дуже “красіво кинувши” свого соратника Пустовойтенка , який в надії на своє прем’єрство активно підтримував Кучму на виборах.

З того почалася нова політична епоха України. Але про це вже іншим разом.

***

Я аж ніяк не закликаю розслаблятися – наша роль у цих виборах напевно стане вирішальним фактором. Ми в більшості – досвідченіші, самодостатніші й впевненіші в собі аніж ті, хто зараз не знають, за кого голосувати, і схиляються послухати телевізор і 95-квартал.

А це значить, що ми авторитетніші та переконливіші.

Сьогодні ми – всі теперішні прихильники Петра Порошенка, тобто Президента України – в часи найсерйознішої війни в нашій новітній історії повинні змобілізувати та зробити все для того, аби на виборчих дільницях нас стало незрівнянно більше.

Аби ми стали більшістю.
Тому що ми – громадяни України, і їх в Україні більшість…

А для цього ми повинні на весь час виборів, а краще й назавжди, викинути з голови всякі образливі слова, на кшталт “вата”, “совки”. Тому що це насправді такі ж самі громадяни України як і ми.
А чому ? А тому що вони так само голосуватимуть на виборах і Президента, і Верховної Ради.

Це наші співгромадяни. Аби спілкуватися з ними, переконувати їх, потрібно забути мову ненависті та образ. Так само як ми вже навчилися обходитися без слів “ніг*р”,”гом*к”, “жи*и” і тому подібних образливих слів.

І повірте, говорити з ними можливо, потрібно і навіть не так вже й важко, якщо звісно позбутися зверхності і упередженості.

У всякому разі, мої бесіди з “неприхильниками” Петра Порошенка, які я затіваю всюди і зі всіма, з ким тільки можу, які закінчуються тим, що у 75% випадків люди визнають: “Так, дійсно, окрім Порошенка зараз немає нікого достойнішого для його посади”.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial