Конкурс «Подаруй війську плакат!»

Редакція вважає за необхідне посприяти поширенню інформації про важливу ініціативу наших колег із сайту «Петр и Мазепа».
Передруковуємо без змін редакційну статтю «ПиМ».


Вас не здивувало, що ПіМ, зрадники такі, ще не привітали ЗСУ зі святом? А на то були причини. Привітати ж бо кожен може, а ти спробуй допоможи!

Спитаєте, до чого це ми агітуємо? Ми агітуємо агітувати!

У метро, на військкоматах, білбордах нас зустрічає реклама військової служби. Ми до неї вже звикли. Часто це простий плакат із фото захисників різного ступеню героїчності на БТР чи БМП та з якимось абстрактним закликом. Краще, ніж було, значно гірше, ніж треба. Будемо чесні: найчастіше не вставляє. Отже, свою рекламну функцію не виконує. Бардак і неподобство.

Пропонуємо допомогти ЗСУ зробити якісну агітацію.

Колись «Пётр и Мазепа» вже оголошував конкурс «Помоги ВСУ пиратским видеороликом!». Спрацювало. Тож зараз ми оголошуємо новий —

«ПОДАРУЙ ВІЙСЬКУ ПЛАКАТ!»

Ні, вже не піратський. Бо цього разу ми вже домовилися і з МІП, і з Міноборони. Це означає, що вони будуть втілювати в життя результати. Це накладає певні обмеження, але й розкриває певні можливості.

Серед тих, хто нас читає, є рекламісти, дизайнери, просто талановиті хлопці та дівчата. Є ті, хто радий би допомогти війську, але «не на те вчився». Отже, давайте прикладемо те, на що ви вчилися, до потреб ЗСУ. Запрошуємо всіх, хто володіє Photoshop та головою.

Завдання — зробити плакат, за який би не було соромно. Який можна було б повісити на військкомат чи вставити в лайтбокс, а, може, й адаптувати до білборда. Який зміг би змусити людей замислитися над укладанням військового контракту і мотивувати тих, хто його вже уклав.

Коротше кажучи, нам потрібна гарна плакатна пропаганда. Ми запрошуємо вас створювати макети й надсилати їх нам на пошту petrimazepa@gmail.com, вказавши в темі листа «Конкурс плакатів».

Усі роботи, подані на конкурс, ми будемо викладати на своїй сторінці у Facebook. Чому у Facebook? Бо там уже є механізм для коментування та оцінювання.

Утім, насправді буде аж два оцінювання.

Перше, як і у випадку з відеороликами, проведе наше журі з волонтерів, медійників, колишніх та діючих військовослужбовців. Його склад ми оголосимо найближчими днями, коли отримаємо підтвердження від усіх учасників. Кожен із них обере з усього масиву поданих робіт три, на його думку, найкращі, виставивши кожній із них 1, 2 чи 3 бали.

Автори робіт, що наберуть найбільше голосів, будуть нагороджені:
1 місце — 5 тисяч гривень,
2 місце — 3 тисячі гривень,
3 місце — 1 тисяча гривень.

Окремо буде розіграно приз глядацьких симпатій — автор роботи, що набере найбільше лайків на Facebook, отримає, як і переможець за оцінками журі, 5 тисяч гривень.

Це та частина призового фонду, яку гарантує наш сайт. Якщо ви не вмієте створювати плакати самі, але хочете допомогти іншим — буде круто, якщо додасте кошти до фонду конкурсу, переказавши їх на картку «ПриватБанку» 5168 7423 6031 7824 (Віктор Трегубов). Обов’язково зазначте в коментарях до переказу «На конкурс»! Одержану суму ми оголосимо в день завершення конкурсу та розділимо поміж переможців згідно з тими самими пропорціями. Якщо зрештою переможці отримають у рази більше, ніж указано тут — ми всі молодці.

Вимоги до макетів

1. Українська мова — бо ж кінцевий результат візьме на озброєння державний орган.

2. Для участі в конкурсі підійде будь-який макет роздільної здатності не менше ніж 640 на 480 пікселів по будь-якій осі та в будь-якому з популярних форматів файлу (втім, ліпше, щоб ми могли хоча б викласти його на Facebook без конвертації). Зауважимо, що концепт макета має мати можливість верстки як у вертикальному (для плакатів та сітілайтів), так і в горизонтальному (для білбордів) вигляді. Плюс готовність зберегти векторне зображення до завершення конкурсу чи/та переробити його під більший формат у разі перемоги.

3. Макет не має порушувати чужі авторські права — зокрема, на окремі зображення. Утім, можна брати з офіційних ресурсів (наприклад, веб-архіву Міноборони — www.flickr.com/photos/ministryofdefenceua).

4. Постарайтеся зробити так, щоб ваш плакат можна було викласти на Facebook без остраху оскарження, себто без цицьок, «розчленьонки» та образ за національною ознакою. Знаю, знаю, нецікаво, але ж треба.

Терміни

Кінцевий термін подачі плакатів — 1 січня 2018 року. Тоді ж ми викладемо одержані результати на загальний розгляд. Голосування триватиме до 00:00 15 січня. Удень 15 січня назвемо переможців.

Дуже-дуже вас просимо поширити цю інформацію, бо ж спільну справу робимо.

А ось тепер вітаємо ЗСУ зі святом! І зичимо, щоб тонка камуфльована лінія, що відділяє світло від темряви, ставала з кожним днем більшою і більш упевненою — як у своїх силах, так і в тих, кого вона захищає.

Автор