Капітуляція як вона є

Тамара Горіха Зерня

Ну що ж. Крім офіційно анонсованого відведення українських збройних сил із Богданівки і Золотого, витоки з адміністрації президента вказують на намір оголити всю лінію фронту. Широкіне, Павлопіль, Піски, Опитне, Світлодарськ, Кримське, Луганське, Катеринівка, Гранітне.

Незважаючи на настрої місцевого населення. Незважаючи на суспільну думку на мирній території України. Незважаючи на ставлення до процесу у самій армії.
Вчора, на Майдані, я підходила до багатьох ветеранів і бійців з одним питанням: чи виконає армія наказ про відведення?

Виконає, тому що виконання наказів – це основа і природа збройних сил. Вони не можуть не виконати наказ свого головнокомандувача. Тому ЗСУ як структура підкориться.
А от люди ні. Очікується лавина рапортів на звільнення. Ті самі «контрактники», які за словами охамівшої мразоти, «продають свою найману силу». Ідейні колишні добровольці, які свого часу погодилися легалізуватися у складі ЗСУ. Не-ідейні солдати, які служили разом із ядром ідейних, а тепер не бачать смислу залишатися на цій брудній і небезпечній роботі. Тим більше, з перспективою скасування пільг.



Капітуляція як вона єОчікується спалах локальних «бунтів» і акцій непокори. На звільненні позиції, якщо відведення таки відбудеться, зайдуть інші люди. Питання у тому, чи це будуть сепаратисти, чи наші добровольці, але однозначно це призведе до загострення ситуації по лінії розмежування. Іншими словами, очікується безпрецедентний спалах насилля.

Капітуляція як вона єЗвичайно, першими і найбільш незахищеними жертвами стануть мирні жителі, особливо мирні із заявленою проукраїнською позицією. Вони це знають, ми це знаємо, Зеленський це чудово знає – буде різня і акції залякування проти наших патріотів. Це буде кров і ганьба, від якої Зеленський не відмиється ніколи. Але що таке ганьба Зеленського для людей, яких розстрілюватимуть і ґвалтуватимуть на власному подвір’ї?

Сьогодні жителі Золотого вивішують жовто-блакитні прапори у кожному дворі та пишуть відчайдушні петиції Зеленському. Що на них чекає завтра?

Зеленський діє так, ніби у нього три життя і як мінімум вілла в Італії в запасі, із гарантією довічного безпечного доживання. Саме він дає відмашку для геноциду українського населення у прифронтових районах, які стануть умовною «сірою зоною». Саме він легітимізує і освячує претензії росії на українську територію. Саме він, персонально, веде Україну до капітуляції і ганебної поразки.

І зараз уже не важливо, хто і як голосував на президентських і парламентських. Он, мешканці Золотого дали поверх 80 % голосів за Зе, і тепер прозрівають зі страшною швидкістю, дивлячись на своїх поки що живих дітей і на свої поки що цілі будинки.

Зараз важливо, чи знайдеться у суспільстві кістяк раціональних, активних і думаючих громадян, які зможуть вирішити зеро-проблему.

До речі, про це я також питала у військових. Відповідь вам не скажу.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial