Зрадоперемога 13.09.2019

Вангую, що ведення рубрики #зрадоперемога незабаром перетвориться на різновид тортур у нашій редакції. Проштрафився – ставай у куток, колупай стіну, пиши рубрику.

Ні, зі зрадою без проблем, як то кажуть, до кольору, до вибору. Велика і маленька, глобальна і регіональна, Україна захлинається у зрадах рідного калібру, тільки пальці підтискає в очікуванні остаточного і повного вирішення «українського питання».

А от щодо перемог… Тут потрібен особливий настрій, легкий тремор в очах і спеціальні окуляри. Власне, я з самого ранку настроювалася, гуляла у парку, годувала білочок, припадала чолом до дубів і купила морозиво за 59 гривень, тобто зробила все що змогла.



Тому тримайте. Перемога.

Партія Шарія не отримає фінансування з державного бюджету. Вчора зелені чоловічки прийняли за основу законопроект № 1029, і поза сумнівом, скажений принтер доведе його до схвалення у цілому за кілька тижнів. Серед іншого, законопроект передбачає введення підрозділів по боротьбі з корупцією у всіх державних органах та установах (от клас!) і піднімає вхідну планку для державного фінансування партій. На грошики можуть розраховувати тільки ті, хто подолав 5 % бар’єр, всім іншим зась. Не здивуюся, якщо наступною поправкою коло щасливчиків буде обмежено партіями, назва яких складається з двох слів, що починаються на «се» і «не».

До умовної перемоги можна віднести плани тепер уже колишнього члена ЦВК Євгена Радченка поїхати на риболовлю. Вони витримали шалено важкий рік, чесно провели парламентські і президентські вибори, чесно дозволили народові зафіксувати своє волевиявлення. І от тепер як винагороду отримали безліч вільного часу без жодних зобов’язань (і від себе додам, непогану перспективу судового оскарження розпуску ЦВК).

У принципі, інші події також впихабельні у сектор перемоги, якщо погратися з визначенням. Визначення – це велике діло, це як «борщ» і «суп со свєклой», відчуваєте нюанс?

Отже, курс на знищення малого бізнесу і репресії проти ФОПів можна назвати перемогою над корупцією. Виплату авіакомпанії Коломойського 5 млрд. компенсації за «незручності», пов’язані із закриттям неба над Кримом і Донбасом – перемогою над обставинами. Анонсовані переговори у нормандському форматі за «формулою Штайнмайера» – перемогою над Україною.

Радіймо, посполиті. Сьогодні ваш щасливий день, п’ятниця тринадцяте.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial