Голоси з підземелля

Тамара Горіха Зерня
Тамара Горіха Зерня

В ефірі традиційна рубрика «Голоси з підземелля». Коли бурління у пекельних казанах заходить за червону риску, спеціально навчена людина підходить і прислухається, чи не зірвало дах. Сьогоднішнє чергування по кухні випало мені.

🐒 Сольну партію мецо-сопрано у цьому багатоголоссі веде ватажок так званої «діри» Пушилін. Йому помилково (насправді ні) видали сто разів юзану методичку, і болотна жаба вкотре закликала українську владу до «прямих переговорів щодо конфлікту на Донбасі». Українська влада втомлено зітхнула, і голосом Ірини Геращенко вкотре відповіла, що жодного прямого діалогу влади з представниками окупантів ОРДЛО не буде.

Тут ми змушені зробити застереження – прямого діалогу з терористами не буде при Президентові Порошенку П.О. Юлія «Мадурівна» не раз засвідчувала прихильність до ватажків сепаратистів як у нас, так і у Європі, а президента-прости-господи Зеленського завжди можна замовити на корпоратив, тим більше, він не планує залишати кар’єру на естраді після-прости-господи обрання.



🐫 Другим голосом у нашому хорі виступає колективне несвідоме Російської Федерації, де вчора шамани закатували шістьох верблюдів з метою «примноження мощі» цього наросту на мапі цивілізації. На нашу думку, заліським мощам вже нічого не допоможе, і первісно-общинні ритуали з того боку паркану нас не дивують. Країна, у якій так і не змогли провести паралель між поняттями «нє растьоть» і «не посадили», повертається до ісконних землянок, підвиваючи на згадку про православ’я, яке покинуло Росію разом з українським Томосом.

🐴 Дивно, що Міністр закордонних справ РФ не став на захист копитних – погодьтесь, було б логічно, а вчергове висунув абсурдні претензії до України, вимагаючи відмовитися від членства у НАТО. За словами Сергія Лаврова, можливий вступ до Альянсу, який (от засада!) виявився несподівано реальним, породив у ньому «ще більші сумніви» щодо бажання України виконувати Мінські домовленості.

У цьому місці пішли поміхи, звук переривається. Ми погано чуємо, коли Росія починає говорити про Мінські домовленості з теперішніх позицій. Для покращення акустики треба звільнити Дебальцеве і відійти на попередній рубежі, там де ці домовленості писалися, а так кричи не кричи, все як підковою об стіну.

☠ І, нарешті, третім голосом, не попадаючи в ноти і плутаючи слова, виступив екс-легітимний овоч разом з бойовиками. Вони обрали дуже звивистий шлях, щоб передати «чорну мітку» одній мумії. То Янукович повідомив про плани фізичного знищення, то «терористи у Донецькій області заявили, що українські спецслужби готують провокації і навіть фізичну розправу над окремими кандидатами у Президенти та кумом президента Росії Віктором Медведчуком.»

«Що ж ви так убиваєтеся? – хотіли запитати ми. – Ви ж так ніколи не уб’єтеся!» Хотіли б запитати, але не запитаємо, тому що замість нас наше здивування висловили небайдужі російські тролі.
«В пятилетнюю годовщину капитуляции Януковича перед США и ЕС непризнанные республики Донбасса зачем-то солидаризовались с Медведчуком – одним из тех, кто довёл Януковича до капитуляции. Нет, чтобы дистанцироваться от него, так ДНР и ЛНР бросились защищать. Глупый, неразумный шаг».

Глупый, неразумный народ, – додаємо ми.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial