Зміни до Конституції – тест на державництво

Валерій Прозапас
Валерій Прозапас

Пам’ятаєте що стало причиною початку Майдану в 2013 році та передумовою революції?

На саміті у Вільнюсі Президент Янукович відмовився підписати документи про початок євроінтеграції та створення зони вільної торгівлі, чим порушив закони України та її міжнародні зобов’язання.

Тому наступні за цим події не були ані “бунтом”, ані “переворотом” – бо суспільство якраз захищало Закон від влади, яка ним знехтувала на догоду своїм кремлівським господарям.



І перемогло, добившись зміни орієнтації розвитку країни з промосковської на європейську.

Саме цей головний здобуток і намагається знецінити ворожа пропаганда для виправдання анексії та окупації, а заодно скористатися нашими слабкодухими всепропальщіками, щоби за їхньою допомогою перекреслити наші успіхи зневірою та повернути до влади старих добрих малоросів.

В цих умовах важко переоцінити важливість внесення змін до Конституції в частині закріплення курсу України до членства в НАТО та Європейському Союзі, які запропонував Президент Порошенко.

Якщо вони будуть внесені, це стане черговим потужним ударом по амбіціях РФ повернути Україну в сферу свого впливу. Бо тоді навіть в разі приходу до влади проросійських сил та їхній спробі ревізувати курс країни, вони автоматично порушать Закон і отримають легітимний спротив суспільства, як тоді, взимку 2013-го.

Це і є державотворення, без якого не буде ні сильної економіки, ні пристойної соціальної сфери, ні справедливої правоохоронної системи, ні чесних політиків “слуг народа”, ні самого народа.

Саме тому голосування за зміни до Конституції стануть черговим моментом істини і продемонструють, хто за Українську Державу, а хто за дешеве стійло.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial