Його називали найменшим злом

Його називали найменшим злом
Наталія Журмій

“Треба нові лідери”- так говорили ми усі під час майдану і під час війни. Ніхто не вірив, що хтось зі “старої гвардії/номенклатури/комсомолу” здатний зробити щось хороше для України. “Найменшим злом” називали Порошенка під час обрання його Президентом. Все виглядали: де ж той лідер, що здатний акумулювати волю українського народу до незалежності і від Порошенка ніхто ніяких звершень не чекав. І я, зізнаюсь, вважала, що у звинуваченнях його проросійськості є резони і навіть прислухалася до версій що йому вигідна ця війна (ну, там “мутна водичка” “владі вигідно”, “ловить рибку”, “відкати на оборонкє”тощо).

Та навіть для світогляду є час і місце. Коли людство відкриває, що земля – це куля, а не блин, то уявлення про світ мають змінюватися. Коли діючий Президент, якому ти не довіряв, і обирав як “менше зло”, зрушує такі тектонічні плити, як духовність, розбудовує Армію, змінює правила гри в гібридній війні з таким драконом як росія, ухвалює мудрі, як показує час, рішення, ти міняєш свою думку про нього. Ось же він – лідер країни, особа, яка на світовій лінійці президентів ні в чому не програє своїм колегам, представникам країн з “європейськими цінностями” в багатьох випадках корумпованим, до речі, до кісткового мозку.

А багато в чому Порошенко навіть кращий за них. Хай би хтось із них спробував керувати державою в такій ситуації, яку ми мали 5 років тому та й маємо нині, а не після того, як Вашингтон вже виборов незалежність для США, або інфраструктура країн Східної Європи була розбудована на гроші ЄС. Кожен лідер сучасних західних країн лише користується тим, що було здобуто попередниками під час війн за незалежність, світових економічних криз. Цим, що зараз, дай Боже, хоч би не про…. загубити вже кимось до них здобуте. В Україні ситуація інша, ми зараз здобуваємо незалежність і наш Вашингтон з’явився у нас у ХХІ, а не у XVIII, наприклад, столітті. Ну то й що з того.



Ми пройшли свій історичний і важкий шлях, отримали добре щеплення від ватинізму, в нас не було бидляцтва на Майдані, яке зараз квітне у французьких протестах, перекреслюючи всі європейські ідеали та цінності, як наче їх там ніколи і не було. А кожен, хто із заходу дорікає нам корупцією, краще би помовчав, бо почали випливати такі подробиці про них, що краще їм мовчати на цю тему. Коротше, браття, маємо достойного Президента, який зробив і ще зробить багато доброго для України. Многая літа йому!

Його називали найменшим злом

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial