Ця війна з точки зору глобальної історії

Зараз Україна стоїть на цивілізаційному розломі. На межі двох світів, які умовно можна назвати Західною цивілізацією, з одного боку, та московською деспотією, з іншого. Про термінологію можна сперечатись, та це є не так важливо. Важливіше сутність тієї та іншої системи.

Читати далі

Як було – вже не буде

Не буде точної дати, коли все стане добре. Завжди буде щось, що треба ще зробити. Щось пофарбувати, полагодити, пореформувати, покращити. І все нам буде здаватись, що ще не за(ши)бісь. Але потім ми подивимось на попіл, що залишився від країни-агресора, і скажемо: «Хоча…».

Читати далі

Чорнобаївка, версія RU (відео)

Вихвалятися ядерною зброєю росії не дуже варто. Масовий запуск БПЛА та диверсійна робота зможуть залишити рф без більшої частини власної ядерної зброї, бо в них немає ППО, немає контррозвідки, немає прикриття стратегічних об’єктів.

Читати далі

Окупаційні мітки

Ось чергове погруддя, яке демонтували у Кролевці Сумської області. Де той Кролевець і де пушкін? Ніякий це не пам’ятник поету. Це стовпи у концтаборі, якими позначали статус в’язнів і утверджували свою присутність окупанти.

Читати далі

Железо оказалось крепким (фото)

За два месяца это третий MLS SHIELD… Rocket Raccoon, прямое прицельное попадание ракеты из ПТРК Корнет. Боец, сидевший на переднем сиденье, погиб, весь остальной экипаж остался жив. А железо мы восстановим.

Читати далі

Санкції на часі. 27.12.2022

У трирічному прогнозі уряду росії передбачається, що навіть після 2025 року доходи залишаться все ще помітно нижче за 2013 рік. Навіть без урахування репарацій і контрибуцій, які росії доведеться виплачувати.

Читати далі