Посилення ППО. Made in Germany (фото, відео)

Ця зима буде непростою, але ППО як єдина система живе і продовжує боротися, поки Захід посилює її. Німеччина докладає зусиль, щоб зміцнити ППО України на тлі нових ударів Росії по об’єктах ЖКГ і критичної інфраструктури.

Читати далі

Одні вмирають, інші мутять

Коли мільйон українців воює, а мільйони виживають і думають про тепло і світло, їжу для дітей і дах над головою, хтось грабує гроші з держбюджету на будівництві доріг і перетворює Україну на Білорусь та Росію. Бо думає, що війна все спише.

Читати далі

Заява партії «Європейська Солідарність» щодо проєкту закону «Про медіа»

Не можна погоджуватися з тим, щоби закон, розрахований на стратегічну перспективу, і в мирний період, вже після нашої перемоги регулював медіа за законами воєнного часу. А саме за таку версію нам пропонують голосувати завтра. Представники влади намагаються спотворити закон про медіа, проштовхуючи туди неприйнятні з точки зору ЄС правила. Це ставить під загрозу інтеграцію України з ЄС.

Читати далі

Лякалки астрологів та «інфа – сотка!» з Росії: огляд фейків в українських медіа

Більшість виявлених Інститутом масової інформації фейків були пов’язані з містикою та передбаченнями: йдеться про гороскопи, прогнози на картах Таро із застереженнями на різні випадки життя та “пророцтва” щодо перебігу війни й майбутнього України.

Читати далі

Санкції на часі. 12.12.2022

Температура в казані підвищується, жаба ворушиться активніше, але недостатньо, щоб вирватись. А скоро не стане сил, і жаба загине. А щоб наблизити цю мить, допомагаймо ЗСУ і переконуймо партнерів і далі підсилювати тиск.

Читати далі

Будущее украинского ВПК. Танкостроение

Я решил начать серию материалов из раздела “что будет если?”. И первый материал будет посвящён перспективе танкостроения Украины после войны, каким его вижу я со своей субъективно-дилетантской позиции.

Читати далі

Хроніка злочинних дій РФ в Харківській області (фото, інфографіка)

Узагальнення подій, які відбулися у Харківській області протягом перших 270 днів повномасштабної російсько-української війни (24 лютого — 20 листопада 2022 року) та були задокументовані Харківською правозахисною групою. Активний збір інформації триває.

Читати далі

Минув ще один день війни

Сьогодні виглянуло сонечко. Не надовго. Але настрій помітно покращав. Цілий день ЗСУ воювали, ремонтувалися, лаялися, копали, чистили, милися, співали, планували, наказували, атакували. Все в порядку. Кожен зробив те, на що здатний. 

Читати далі

Спочатку вони програли 11 грудня 2013-го…

Вже тоді українці билися з московським військом. Формально український беркут діяв в інтересах Москви, під кураторством Москви, з московською метою закабалити Україну. Це було сильне військо. Але це військо програло 11 грудня, а потім і в усіх наступних битвах.

Читати далі

Удары по энергетике Одессы и цели оккупантов

За эти два месяца проб и попыток оккупанты нашли слабое звено в общей обороне Украины от ударов – Одессу и Одесскую область. Почему именно там?

Читати далі