Жіночій погляд восени

Світ змінюється, країна змінюється, і те, що ми з вами розгубилися і не знаємо, до чого йде, теж вказує на зміни. На дворі осінь, звичайно. Але це ще не остання осінь. Попереду маячить велике всеукраїнське прибирання, і не факт, що дотерпимо до весни. Як там казав один діяч, я вже забула прізвище – весна прийде, садити будемо? Теж мені, аграрії. Вам тут кожна перша скаже, найкраще посадки проводити восени.

Читати далі

Забіг граблями триває

В обладміністраціях колапс з виплатами за виконані роботи, проекти зупиняються, фінансування заморожене – “кошти спрямовані на боротьбу з ковідом”. Увага, питання те саме – а куди подівалися мільярди з “антивірусного фонду”? Велике крадівництво? Аваков? Миші? Йде до того, що все закінчиться 108 тисячами на рахунках держави…

Читати далі

Если бы во главе страны стоял человек, который хочет, может и достигает

“Гончаренко рулит” с Порошенко. 50 минут, трудно что-то выделить. Но есть две темы о чудесах. Томос и безвиз. То, что произойти не могло. То, что было недостижимым. То, что было получено вопреки логике, вопреки нормальному и прогнозируемому развитию событий. То, что было получено в режиме “Вижу цель – не вижу препятствий”. Правда ведь. Как можно было добиться от глав стран ЕС голосования за безвиз в разгар кризиса с беженцами? Представить невозможно. А как можно было добиться, например, от депутатов Рады голосования за декларирование себя любимых? Что надо было сделать? Чудо. Надо было сделать чудо. И чудо было сделано. И не одно оно.

Читати далі

Арахамії прилетіло…

У Європарламенті схвалюють намагання української влади шукати рішення у ситуації довкола КC. Однак про підтримку конкретних кроків президента Зеленського наразі не йдеться, пояснив євродепутат Пятрас Ауштрявічюс.

Читати далі

Хто у «слуг» розбудовує партійну структуру в регіонах

Я колись раніше вже писав аналітичні довідки про нових депутатів, у тому числі й про цього самого Артема Культенка, але тоді, хоч і відмічав його потенційну проросійську орієнтацію, більше зосередився на мафіозній складовій. Зараз ці два елементи все більше переплітаються. Колись, коли ми виберемося з цього задзеркалля, спецслужби мали б детально познайомитися з біографічними викрутасами не лише самого Культенка, але й тих людей, яких він у різні періоди своєї діяльності підтягував до політики. Щоб не доводилося пізніше чесати потилицю й запитувати: а хто ж це стільки російської агентури нам понасував?

Читати далі

Зєрмак хоче зробити парламент співучасником узурпації (аудіо)

Аудіозвернення Зеленського до народних депутатів від Слуги Народу в партійному чаті нагадує останній вихід у радіоефір із бункера за добу до капітуляції. Фюрер, цар чи генсек все ще перегруповує уявні війська, кидає відсутні резерви на ділянки прориву, не усвідомлюючи, що атака давно захлинулася, фронт проламано, остання лінія оборони пролягає навколо самого бункера, і оборонятися насправді нікому… Жалюгідно. І гнітюче… Час писати заяву про відставку.

Читати далі

Так чия людина Тупицький? Чий тоді Конституційний Суд?

Згідно записів розмов у кабінеті глави скандального адмінсуду Павла Вовка з колишнім главою Офісу президента Андрієм Богданом і з неофіційним “куратором” судової системи при Офісі президента Андрієм Портновим, говорили про призначення головою Конституційного суду Олександра Тупицького. Чи могла б відбутися така розмова без прямої участі та згоди Зеленського? Не могла. Тому наш «найвеличніший» може сотні разів писати звернення та розповідати про «чортів», але факт буде фактом – саме ОП Зеленського та його недолуга влада зробили все, щоб зараз ми були на межі повної втрати суб‘єктності.

Читати далі

«Ніякої УПЦ МП в Україні не існує» – Вселенський патріарх

Вселенський патріарх у відповідь на звернення активістів ще раз пояснив: Ніякої “УПЦ МП” в Україні не існує. Єдина канонічна церква в Україні – це Православна Церква України. Предстоятель – митрополит Епіфаній. Московські попи на території України не розглядаються як перші українські ієрархи. “Онуфрій вже не розглядається як канонічний митрополит Київський, але як ієрарх, що проживає в Києві”. Вселенський патріархат нагадує, що тимчасово терпить їх і виказує надію, що, волею Божою, вони незабаром об’єднаються з помісною Церквою (ПЦУ).

Читати далі

Ломать – не строить

Решение про отмену уголовки за недостоверные данные в э-декларациях, конечно, не айс, но реакция Зеленского вообще за берегами. Она ещё более неконституционная. Такое ощущение, что они соревнуются в маразме – кто больше? Конституция не содержит ни одной строчки, где у преЗедента или парламента было бы право отменять решения КСУ, какими бы причудливыми они ни были.

Читати далі

«Чек за вечеринку длительностью 30 лет независимости» (відео)

«Мы увидим чек за вечеринку длительностью 30 лет независимости”, – Стефанчук объявил о завершении аудита государства. Даааааа? Вот прямо так, трах бабах и аудит за минувшие тридцать лет? Ой, как интересно… Это ж мы узнаем, куда пошли деньги из коронавирусного фонда? Это ж мы узнаем, как так получилось, что после бегства Януковича в казне Украины осталась одна большая финансовая дуля! А там ещё девяностые. Времена Кравчука и Кучмы…

Читати далі

Побудка с утренним Орком. 2.11.2020

Доброе утро.
Мы всё ещё наслаждаемся послевкусием выходных, когда новости конечно полное говно — зато не полный рот. Так что усаживайтесь поудобнее и давайте насладимся минутой спокойствия перед тем как в понедельник отдохнувшие за выходные, наши новые молодые лица начнут расхерачивать страну с новыми силами.

Читати далі