Путін із бункера оцінив економіку України

Путин оценил экономику Украины после двух Майданов: “Как будто не одна пандемия прошла”. – заявив Путін на валдайському форумі, виступивши з бункера. Дійсно, навіщо відповідати на питання про те, до чого Путін довів власну Росію? Краще про Україну, на яку він напав. Українці після двох революцій наскакали собі зарплати вищі за зарплати вєликоросів. І свободу в придачу.

Читати далі

Як пережити вибори, не збожеволіти та перемогти. Сувора інструкція з голосування

Іди на вибори. Якщо не можеш йти – їдь. Ну, або нехай тебе віднесуть. Не агітуй – це незаконно. Просто питай тих, хто вагається, «Ну, ти ж не дятел, правда?» і посміхайся як добрий психіатр. Зберігай спокій. Після передвиборчого преса поїхати мізками – нескладний процес. Зроби все, як має бути. Поглянь навколо. Скажи кодове заклинання «І це пройде!» І опусти бюлетень у виборчу урну. Якщо все зроблено правильно, заклинання подіє. Інструкція цілком таємна. Поширювати, дотримуючись конспірації. Але щоб всім. Тссссс!

Читати далі

Бомба під кремлівських гопників

Розслідування Радіо Свобода, Bellingcat, Der Spiegel та The Insider – бомба, яка має підірвати, просто фінально знищити довіру до росії у питаннях розробок та виробництва хімічної зброї. Там про те, що тривають роботи над “Новачком”. І що його поліпшили за допомогою системи нанокапсул для маскування і більш “м’якого” дії на першому етапі, коли його можна купірувати. Про два інститути в Москві та Пітері, пов’язані з отруювачами в Солсбері та ГРУ. У тому числі й прямими дзвінками виконавцям. Директор військового інституту телефонує торговцю спортивним харчуванням і любителю шпилів…

Читати далі

Як проголосувати на виборах безпечно для здоров’я (інфографіка)

25 жовтня в Україні проходитимуть місцеві вибори. Щоб проголосувати, не наражаючи на небезпеку власне здоров’я та оточуючих, варто дотримуватись певних правил. Яких саме, дивіться в інфографіці.

Читати далі

Як не бути ідіотами, або Ходити чи не ходити на вибори?

Відмова від голосування – це не голос «проти всіх», це голос на користь переможця. Як правило, не того, який задовольнить особисто вас. За кого голосувати – справа особиста. Але голосувати треба. Це будуть непрості вибори. Доведеться довго чекати на вулиці. Йти на дільниці моторошно – в країні лютує епідемія. Але 25 жовтня – це день, коли писатиметься майбутнє країни на кілька років вперед. Яким воно буде, залежить від кожного, хто прийде та проголосує. До зустрічі на дільницях.

Читати далі

25 жовтня Україна переходить на зимовий час

25 жовтня 2020 року  о 4:00 за київським часом стрілка годинника переводиться на 1 (одну) годину назад. Аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС на підставі Директиви 2000/84/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час. Водночас Європейською комісією запропоновано розглянути питання щодо можливого скасування переведення годинника двічі на рік. Кожна країна ЄС повинна до квітня 2021 року визначитись, на якому часі вона залишиться: на літньому або зимовому.

Читати далі

У зоні відчуження провели випробування автономного робота Boston Dynamics «SPOT» (фото, відео)

Зокрема, проводились радіометричні та геофізичні роботи на території двох секторів пункту тимчасової локалізації радіоактивних відходів «Рудий ліс» і на територіях пунктів захоронення радіоактивних відходів «Підлісний» і «Буряківка». За результатами проведених робіт, на ПЗРВ «Підлісний» та ПЗРВ «Буряківка» очікується отримання зображень у 3-D форматі та карти розподілу активності радіонуклідів на цій території, а також отримання зображень із ПТЛРВ «Рудий ліс» із ділянками, які мають високу потужність дози.

Читати далі

Кіпрська церква визнала Православну Церкву України

«Блага вість! Церкви-Сестри продовжують визнання Православної Церкви України. Предстоятель однієї з найдавніших та авторитетних церков пом‘янув ім‘я Митрополита Епіфанія у Диптиху під час спільної з членами Синоду Кіпрської Церкви літургії. Це, як відомо, є актом визнання автокефалії ПЦУ та знаком встановлення повного євхаристійного спілкування. Визнання ПЦУ триває, що також свідчить про зростання її авторитету», – написав Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Читати далі